Quantcast

Медия без
политическа реклама

Цацаров разказа текущи разследвания на първия вицепрезидент на ЕК

Главният прокурор се похвали с "напредък по реформите в българската съдебна система"

15 Апр. 2019

Главният прокурор Сотир Цацаров проведе в Брюксел работна среща с Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на Европейската комисия, предаде БГНЕС. Основна тема на разговора бяха необходимите действия за изпълнение на препоръките от докладите на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка от януари 2017 г. и ноември 2018 г.

Подчертан бе постигнатият напредък по реформите в българската съдебна система, бяха обсъдени и проблемите, които все още са в процес на решаване, съобщиха от прокуратурата. Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и следващите стъпки и мерки, които следва да се предприемат, включително чрез необходими законодателни промени.

Главният прокурор информира зам.-председателя на ЕК за резултатите от противодействието на корупцията и организираната престъпност, като го запозна с актуални текущи разследвания. Предмет на разговора бе и работата на специализираните органи на съдебната власт. Дейността на Специализираната прокуратура бе оценена като успешна, особено след разширяване на компетентността ѝ с корупционни престъпления, извършвани от лица, заемащи висши публични длъжности.

Още по темата