Quantcast
Цацаров разказа текущи разследвания на първия вицепрезидент на ЕК | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Цацаров разказа текущи разследвания на първия вицепрезидент на ЕК

Главният прокурор се похвали с "напредък по реформите в българската съдебна система"
1413

Главният прокурор Сотир Цацаров проведе в Брюксел работна среща с Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на Европейската комисия, предаде БГНЕС. Основна тема на разговора бяха необходимите действия за изпълнение на препоръките от докладите на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка от януари 2017 г. и ноември 2018 г.

Подчертан бе постигнатият напредък по реформите в българската съдебна система, бяха обсъдени и проблемите, които все още са в процес на решаване, съобщиха от прокуратурата. Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и следващите стъпки и мерки, които следва да се предприемат, включително чрез необходими законодателни промени.

Главният прокурор информира зам.-председателя на ЕК за резултатите от противодействието на корупцията и организираната престъпност, като го запозна с актуални текущи разследвания. Предмет на разговора бе и работата на специализираните органи на съдебната власт. Дейността на Специализираната прокуратура бе оценена като успешна, особено след разширяване на компетентността ѝ с корупционни престъпления, извършвани от лица, заемащи висши публични длъжности.

Още

КПКОНПИ иска почти милион лева от обвиняем за "НАПЛийкс"
КПКОНПИ взе антинаграда за достъп до информация заради Слави Трифонов

28.09.2022

9395
Чистачът на политическата мафия вече е неудобен играч