facebook
twitter

Горещи новини

БСП поднови искането си за оставка на Боил Банов

548
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

БСП поиска оставката на Боил Банов по време на брифинг в Народното събрание, предаде „Фокус“. От партията припомниха скандала „Ало, Банов съм“.
Депутатът от БСП Александър Симов припомни, че тогава основното оправдание на министъра на културата Боил Банов е било, че се води дело и вероятно то ще бъде спечелено. „Вчера видяхме как точно води дело Министерството на културата. То е изтървало сроковете за обжалване в резултат на което българският данъкоплатец безвъвратно губи 700 хил. лв", допълни още Симов. Депутатът визира делото във Върховния касационен съд.

Ключови думи:

Боил Банов, Ларгото
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Свободните творци ще получат по 4000 лв. за български проект в YouTube

29.07.2020

490
Вицепремиерът Дончев омекна към независимия арт сектор

30.06.2020

306
Банов за ритона: Русия ни прави провокации, че Божков ли няма?

29.05.2020

7404 29

Коментари

Интервал

Нормално, след като инструкциите лъснаха в медиите, топката пак да се върне в министър Боил. Строителят вече си е платил каквото и където трябва, а министър Боил е човек принципен, че пак да го кара да плаща. Не е етично някак. Та и затова тези пиески със срокове и оставки, а интересите на държавата нямат особена връзка с дейността на този министър. Искал е, но е нямал желание ? Така е почти с всяка назначена гербава калинка. Интересите на Партията са над всичко.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Този подмазвач сега вече се е на...рал от страх. Чака Баце да го спасява. Да, ама не - Баце само взима каквото му се полага и ще го хвърли на кучетата . Примери - много.
Хулиган

Хайверената левица пак изостава поне с два-три такта.

Лицето Банов отдавна трябваше да е подсъдим, като участник в организирана престъпна група за източване на държавния бюджет.

А сега какво?

Ще се поразшуми, Боко накрая ще му тегли шута и целият в бяло ще се впише като безкомпромисен борец срущу корупцията.

Нещо като наглата история с Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Изхвърлят ги и работата приключва.

Подсъдими няма.

И никой повече не пита имало ли е корупция или не...

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata-s-korupciata/

Диагностик

На 22.04.2019 г., на брифинг в централата на ПП БСП, г-жа Йончева е заявила, че ще представи на прокуратурата оригиналния запис от разговор с участието на Боил Банов, показала е мобилен телефон, с твърдение, че с него е направен този запис, както и разпечатка на същия. Заявила е, че  „този път спецпрокуратурата няма да може да се измъкне от разследване на случая“. Следват още публични изявления на Елена Йончева – че това се прави, защото „не искаме и този запис да изчезне“.

Постановлението за отказ на Специализираната прокуратура от 11.04.2019 г. не е обжалвано от Елена Йончева. Жалби срещу него са подадени от Григор Здравков – „Българска легия Антимафия“ /на 21.04.2019 г. в Специализираната прокуратура и на 25.04.2019 г. в Апелативната специализирана прокуратура/ и от Политическа партия „Българска социалистическа партия“, представлявана от председателя на Националния съвет Корнелия Нинова /на 25.04.2019 г./. Към тази жалба е приложен и запечатан плик, с посочване на съдържанието – мобилен телефон и разпечатка на запис от него, ведно с констативен протокол от нотариус за идентичност между съдържанието на записа в телефона и разпечатката на хартия.

До настоящия момент, в хода на проверката никое от лицата, от които са снемани обяснения /включително и народният представител Елена Йончева, като подател на сигнала/ не споменава за съществуването на въпросния мобилен телефон. В обясненията си г-жа Йончева твърди, че на 11.04.2019 г. намерила в своята пощенска кутия в Народното събрание оптичен носител /диск/, с неизвестен подател. След като презаписала файла от диска на флаш памет, унищожила диска, а флаш паметта със записания разговор предоставила на Специализираната прокуратура. 

На 30.04.2019 г. Апелативната специализирана прокуратура е изискала преписката от Специализираната прокуратура, за да осъществи инстанционен контрол върху постановения прокурорски акт от 11.04.2019 г., по повод подадените жалби от Григор Здравков и ПП БСП.

Влез или се регистрирай за да коментираш