Медия без
политическа реклама

АПИ очаква тежък трафик и задръствания по магистралите в неделя

25 Май 2019
АПИ

Заради продължаващи ремонти Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) очаква тежък трафик и задръствания по магистралите в изборния ден, неделя. Затова утре от 12 до 20 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ има две ленти в посока София и една за Бургас или Варна.

В пиковите часове при интензивен трафик е възможно по-бавно придвижване в участъците с ремонт и поради това шофьорите трябва да предвидят повече време за пътуване и да не предприемат рискови изпреварвания, предупреждават от пътната агенция. Обновяването на виадуктите и тръбата за София на тунел „Витиня“, изграждани преди повече от 30 години, е наложително и трябва да бъде направено, за да се пътува след това по-удобно и безопасно. От АПИ обещават още ремонтните дейности на „Тракия“ да приключат преди началото на активния туристически сезон.

Алтернативен маршрут на „Тракия“ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на „Хемус“ в посока Монтана и Видин - проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Струма“.

В неделя пътищата, по които не би трябвало да има тирове, са следните:

  • автомагистралите;
  • път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

  • път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

  • път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

  • път I-5 Русе - Велико Търново;

  • път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

  • път I-9 Варна - Бургас;

  • път II-18 Околовръстен път на град София;

  • път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата