Медия без
политическа реклама

"Майчин дом" проверява изнасяне на лични данни на пациентка

22 Юни 2023
Илияна Кирилова

Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ назначава вътрешна проверка по сигнал, получен от Националната пациентска организация за неправомерно изнасяне на лични данни от медицинска документация, съобщиха от лечебното заведение. Сигналът до Националната пациентска организация е подаден от пациентка, лекувана в болничното заведение в последния месец, предаде БНТ.

Ръководството на болница „Майчин дом“ създава комисия за проверка на случая, в която са включени представители на Българския лекарски съюз и на пациентски организации. Сезирана е и етичната комисия към Българския лекарски съюз. Повторно към всички служители е разпространена заповедта от 2018 г. за съхранение на лични данни и спазване на изискванията и процедурите.

Ръководството на болницата уверява всички свои пациенти, че случаят ще бъде проверен, посочват още от болницата. Веднага след приключване на проверката, ще бъде уведомено Министерство на здравеопазването и прокуратурата при наличие на драстични нарушения на правилника.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Майчин дом, лични данни

Още по темата