Медия без
политическа реклама

Братът на Ружа Игнатова свидетелства за стаи, натъпкани с пари

04 Юни 2024

Криптокралицата Ружа Игнатова, която се издирва от десетки полицейски служби и е в Топ 10 на най-търсените от ФБР лица, няма как да не се е ползвала с протекции по света, а и в България. Това коментира в предаването "(О)позиция" на "Сега" журналистът от "Капитал" Николай Стоянов, който е автор на книгата "Уанкойн - жената, която измами света".

"Доста съм сигурен, че Ружа Игнатова е имала протекции, поне от един момент нататък. Предполагам, че на много места (по света), но за тук мога да съм доста сигурен, че е имала протекции. Дали са осигурявани от Христофорос Аманатидис - Таки... Има сделки между фирми на Ружа с фирми, близки до Таки за милиони. Може една част от да е било отчисления за тези услуги", каза Стоянов.

По думите му новото разследване на британската Би Би Си е разкрило интересни детайли и нови доказателства по случая и конкретно как си е осигурявала протекции от Таки.

"Според мои източници, а и според разследването на Би Би Си, Таки е бил човекът, който е осигурявал личната ѝ сигурност. Не знаем точно кога и как са се запознали и по какъв повод. Но Ружа вероятно буквално си е плащала за сигурност", казва Стоянов. Става дума не само за физическа защита като бодигардове. Но вероятно е използвана и мрежата от връзка на Таки в различни в различни институции, за да ѝ осигурява сигурност във връзка с информация за разследвания, които могат да се водят срещу нея. "Можем да предполагаме предвид неговия митичен статус на човек от подземния свят, че има информатори в полиция, прокуратура...", посочи журналистът.

Българското дружество от мрежата на криптокралицата продължава да работи. "Има служители, осигурява 25-30 души. Необезпокоявано", каза Стоянов.

Във видеото вижте още:

- Какво се случва с фирмата?

- Дали д-р Ружа е мъртва, или успешно се укрива от правосъдието вече 7 години?

- Какъв би бил сценарият, ако бъде заловена?

- Каква е вината на българските власти в случая?

- Наистина ли има стаи, пълни с пари, из целия свят?

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата