Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бабикян: Каква победа, когато ти гласуваха оставката?!

24 Юни 2022

"Продължаваме промяната" трябва бързо да се върнат в реалността. Дружеската жалейка по несправедливо свалената власт ще приключи бързо, коментира в (О)позиция на "Сега" политическият анализатор и част от сдружение "Ние идваме" Арман Бабикян. Според него е абсурдно "да викаш победа, когато току-що са ти гласували оставката". 

Бабикян смята, че предизборната коалиция на ПП, ДБ, "Ние идваме" е начин да не се повторят старите грешки. И че тя трябва да има не 200, а 5-10 цели, които да са произнесени ясно и на човешки език.

Той признава, че кабинетът и коалицията са допуснали грешки и неадекватности. ПП са имали прекалено самочувствие, че са големият в коалицията и трябва да диктуват. "Големият диктува, когато има 120 гласа. Случаят не е такъв. И няма да бъде такъв, по-добре отсега да се знае", коментира той, добавяйки, че ПП са се спънали в това да търсят баланса в коалицията. 

Бабикян подчерта, че най-слабото място на това управление е парламентът, където ДПС и ГЕРБ са оставени да доминират и да правят каквото си искат. А точно парламентът е мястото, където се случват реформите.

Колкото до готовността за евроатлантическа коалиция, заявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, анализаторът посочи, че това е тънката пътека, по която бившият премиер се опитва да избяга от изолацията, в която е партията му след падането от власт. 

Във връзка с евентуалното връщане на гласуването с хартиени бюлетини, Бабикян обясни, че е време в Изборния кодекс да бъдат променени мандатите, които всеки район носи, защото след последното преброяване на населението е станало пределно ясно, че например от София би трябвало да влязат 80 депутати. "Хайде да се върнем на справедливостта, а не само на хартията, защото някой бил неграмотен", каза той. И попита "дали пък ще се окаже, че някои дребни руски монети имат толкова гласове, или някои объркани генерали".

Още във видеото:

- Какъв би бил евентуалният служебен кабинет и каква политика би следвал;

- Възможно ли е правителство без ГЕРБ;

- Има ли шанс градската десница да спечели извън София;

- Какво показва демонстративната поява на Делян Пеевски за гласуването на вота на недоверие;

- Колко голяма заплаха са за България проруските националисти.


 

Ключови думи:

Арман Бабикян, (О)позиция

Още по темата