Медия без
политическа реклама

С показалец в носа

Златният пръст не бил вече златен :(

23 Яну. 2019
Goldfinger - коварният враг на Джеймс Бонд в едноименния роман. Врагът привързва Бонд към радиоактивна бомба, но той съумява, както винаги, да се освободи и да парашутира с момичето Пуси.
Goldfinger - коварният враг на Джеймс Бонд в едноименния роман. Врагът привързва Бонд към радиоактивна бомба, но той съумява, както винаги, да се освободи и да парашутира с момичето Пуси.

Волен Сидеров е лидер на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти", макар че последното не е сигурно. Юли миналата година зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов обяви, че тяхната партия вече "не гледа на Сидеров като на председател на ПГ, защото често бърка фантазиите с реалността". "Групата не се събира - каза още Касабов, - но това не е разпад, защото ние сме отделни партии". 

Правим това уточнение, защото в материала, който следва - стенограма от радиопредаване - бе засегнат периферно и въпросът на какво точно е лидер г-н Сидеров. Другото важно е, че пръстът на г-н Сидеров вече не бил златен. Цветан Цветанов си правел кворума и без него, защото е голям политик. 

***

Волен Сидеров, "Атака": ...Трябва да ви кажа, че от доста време вече групата на Патриотите не решава кворума. Г-н Цветанов си прави кворума с "Воля" и с ДПС. Това е известно на всички депутати. 

Водеща, БНР: Вие не сте ли част от "Обединените патриоти"? "Обединените патриоти" не участваха ли активно в управляващата (коалиция)? 

ВС: Част съм, да, разбира се, точно това ви казвам. 

В-ща: Тогава? Някак си...

ВС: Точно това ви казвам - че като парламентарна група ние нямаме... нямаме смисъл. Значи стойността, която ни се придава понякога, че без нас не можело кворумът - не е вярно. Г-н Цветанов, един опитен парламентарен играч, голям политик за мене, сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер...

В-ща (тих смях): ...

ВС: ...Кенеди и други, мога да се сетя и други...

В-ща: Ъмхъ. 

ВС: ...титани в световната политическа история. Той е наистина голям, много опитен политик. И той отдавна, от месеци вече, не залага кворума в парламента на групата на Патриотите. Това също е нещо, което малко се обсъжда. Ей така, остава в сянка, затова ето пак хвърлям светлина и върху този въпрос. 

В-ща: Други проблеми има ли такива, върху които бихте хвърлили светлина?

ВС: Така стана и по темата за изтребителите. Вие видяхте много добре, че решението беше гласувано с гласовете на ГЕРБ, ВМРО и ДПС. Даже някои коментатори запитаха - това ли е новата коалиция? Ми - не знам, да си отговорят хората дали това е новата коалиция. 

В-ща: Тоест вие вече част ли сте от управлението, или не? Не мога да разбера. 

ВС: Аз в момента... Аз не съм бил част от управлението през цялото време, тъй като съм в парламента.

В-ща: Все пак сте част от "Обединените патриоти", които са в коалиция с ГЕРБ. 

ВС: Преди малко изясних, че цялата реална власт  в България е изпълнителната власт. Така че аз, седейки в парламента, аз не мога да бъда част от управлението. Нещата, които съм предлагал до момента, не са минавали. Така че как да се представя като част от управлението?

В-ща: Обиден ми се струвате. 

ВС: Обиден не мога да бъда, щото обидата е някво... някаква... как да ви кажа - това е присъщо на някаква ученическа компания, ако се е събрала нещо да играе бридж белот и да се обиди някой. Ние сме в политиката. Тук няма обида. Тука има факти и коментар по фактите. 

В-ща: По този начин не се ли опитвате да хвърлите цялата отговорност на ГЕРБ, въпреки че вие също участвате в управлението? 

ВС: Тя е. Тя е в техни ръце. ГЕРБ всъщност носят цялата отговорност. 

В-ща: Вашата коалиция има представители в Министерския съвет, моля ви! 

ВС: Нашта коалиция влезе във, таф, азссссс...

В-ща: Зациклихте ли там?

ВС: Аз съм повтарял много пъти, че тая коалиция е реалност благодарение на моите усилия. Но тази коалиция влезе в управляващата коалиция като съуправляваща с намерението да направи неща, касаещи доходи на българите, пенсии и т.н. Вместо това ни се предлага да похарчим 2 млрд. лв. за най-луксозната военна стока F-16... А хората мен ще ме питат, понеже най-много мен познават от "Обединените патриоти": добре бе, кво стана с пенсиите? И кво да им отговоря? 

В-ща: Ами можехте да положите повече усилия. Тук обаче трябва да сложим край на този разговор. 

***

На "После" би било любопитно да чуе за приликите на г-н Цветанов с г-н дьо Гол, Аденауер, може и Айзенхауер, Джавахарлал Неру и други.. 

Последвайте ни и в google news бутон