Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Води и бози

20 Ноем. 2019

Международното положение доминира във все по-оскъдната офлайн периодика. "Диалог! Как САЩ да не изоставят Европа и НАТО, обсъжда Борисов със Столтенберг", обнародва "24 часа" новите постижения на Големия бял гълъб в борбата за световен мир и дипломатическа любов. About! 

Същият вестник жали за наводнената Венеция, прави и паралели с родното минало: "Наводненията във Венеция са като Чернобил". По-надолу уточнява: "Базиликата Сан Марко е като пациент, изложен на радиационно облъчване - първия ден изглежда така, сякаш нищо не се е случило. След време ще започнат обаче да му окапват зъбите и косите... " Приликата е най-паче по оста, че и тогава радиация уж нямаше, както сега няма глобално затопляне, ама по тоя въпрос - тихо! 

Според "Труд" цялата тая дандания с климатичните промени е бошлаф работа. "Отлага се екокатастрофата в река Вит", съобщава ежедневникът, като пътьом кори колегите за фейк нюз: "Би Ти Ви се обърка". "Телеграф" също смята, че затоплянето е либерална конспирация и се готви да лови снежинките във въздуха: "3000 снегорина хвърляме срещу снега". 

"Колективната Грета бушува в чаша с боза" от страниците на "Труд" звучи досущ като антизатоплистка публикация, но не било! Тихите бози са най-дълбоки - всъщност иде реч за пламенна защита на Гешев и плювня по Атанаска Дишева и Лозан Панов от ВСС. "Монитор" също удря едно рамо във възхвала на новоизбрания главпрокурор - "Гешев: Олигарсите ни атакуват, защото сме най-активни от 89-а насам." Избухнаха след 30 години, евала! 

Газетите са доволно наводнени и с дневната доза патриотизъм. "Бил Гейтс включи Хан Крум в игра", пише "Телеграф", игнорирайки факта, че Гейтс отдавна не води "Майкрософт" - компанията-производител на играта Age of Empires. И че Крум Страшний в нея е в ролята на шесто храстче.

Но нищо, те геймърите вестници не четат.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?