Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Успехи пред апокалипсиса

26 Септ. 2019

С наближаването на местния вот предизборният възторг в някои медии гони своя пик. (И нямаме предвид ПИК поименно.) "24 часа" чертае дръзновено картина на светлото настояще и бъдеще, гарантирано от ГЕРБ. "Рекорд! 100 млрд. лева стигна оборотът в държавата. Депозитите минаха 80 млрд.", диви се на финансовата стабилност ежедневникът. Текущите и кандидат-бъдещите кметове по места също не са забравени. "Инвеститорите са в Ловеч, защото подобрихме икономическата среда", "Рекордни 120 милиона лева инвестирани в градската среда на В. Търново". Фандъкова се включва скромно, но твърдо, все пак "20 играят за кмет на София", не е майтап работа: "С тези силни личности ще ускорим развитието на София". Абе, мед, масло и елей се лей! 

"Телеграф" и той покрай гологъзенето се включва в сводката за успехите на партията. "Борисов договаря инвестиция за 1.5 милиарда долара", отразява премиерското посещение в Южна Корея, макар от видеообмена да е вече очевидно, че целта на визитата е таекуондо демонстрация и връзване на черен колан девети дан върху наедрелия кръст на ББ. Все пак, като не потръгна с "Фолксваген" - опитите продължават: "Това е първото посещение на премиера в азиатската държава, ще говори и за "Хюндай".

"Труд" не е толкова възторжен, той се взира в предстоящата възможност за апокалипсис: "Астероид фантом на косъм от Земята. НАСА не го прихваща". Важното е, че астероидът заплаха идва тъкмо навреме, да тупне по русата главица Грета Тунберг: "Този астероид е знак от природата. Климатичният активизъм се превръща в религия и увлича все повече фанатици към зелен джихад".
Вчера зелен октопод, днес - джихад! Утре - ако е рекъл Господ, да не думне астероидът, пак ще ви уведомим в "Прелет над печата".