Quantcast

Медия без
политическа реклама

Темичка от печата

Трептения на душата

26 Март 2019

...Но не душата на прелитащия, братя, а душата на народа - за нея ще си говорим.

Направихме пълен цикъл на народната свяст. 

Имаме предвид, че популизмът е апология на народната свяст и тържество на народната свяст.

Тоест популистът е човек, който казва на народа - не си виновен, че си беден и болен, то не е заради тъпотията ти, ами заради причини вън от теб. Има едни гадове, които не ти позволяват да покажеш какво наистина можеш. Ти, народе, си нещо извънредно красиво и дълбоко, за хората аз човек убивам!

Популизмът бива политически и медиен. Царят на всички видове популизми е Бойко Борисов, но ако не съществуваха медийните му бавачки, той нямаше да израсте като вековно дърво, което сега е трудно да обрулиш. Трудното за брулене вековно дърво е образ от творческия свят на Цветан Цветанов, когото всички с нетърпение очакваме да се завърне от Страната на неограничените възможности, накъдето отлетя скорострелно при разгарянето на апартаментовата афера.

Докато го чакаме да се завърне, тук се вихрят най-различни идеи.

Томислав Дончев каза по радиото, че Цветан Цветанов дължи отговори - факт неоспорим. 

Агенция ПИК се разяри на Дончев и припомни стара своя идея - че Томислав клати Цецо и Бойко, за да им отмъкне партията и да се възседне държавата! 

Но още по-разярени са групи от граждани и трудови колективи, които не познаваме и дори не сме ги виждали, но знаем, че са изразили яростта си в кореспонденция с "Труд": "Остра реакция на читатели на вестника към изявленията на вицепремиера" - отразява тия трептения на народната душа "Труд". Дали наистина е чак толкова разтреперана тая душа, не смеем да гадаем, просто вярваме в известна степен, че един сериозен национален всекидневник няма да си измисли народно брожение, за да прокара нечия теза. 

А тая народна ярост е всъщност контраярост: "Странната ярост на Томислав Дончев", е озаглавил челото си "Труд", а на тая негова ярост противопоставя народното недоумение - как е възможно и защо се допуска! 

Народе?!???!

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?