facebook
twitter

После

Темичка от печата

Трептения на душата

448

...Но не душата на прелитащия, братя, а душата на народа - за нея ще си говорим.

Направихме пълен цикъл на народната свяст. 

Имаме предвид, че популизмът е апология на народната свяст и тържество на народната свяст.

Тоест популистът е човек, който казва на народа - не си виновен, че си беден и болен, то не е заради тъпотията ти, ами заради причини вън от теб. Има едни гадове, които не ти позволяват да покажеш какво наистина можеш. Ти, народе, си нещо извънредно красиво и дълбоко, за хората аз човек убивам!

Популизмът бива политически и медиен. Царят на всички видове популизми е Бойко Борисов, но ако не съществуваха медийните му бавачки, той нямаше да израсте като вековно дърво, което сега е трудно да обрулиш. Трудното за брулене вековно дърво е образ от творческия свят на Цветан Цветанов, когото всички с нетърпение очакваме да се завърне от Страната на неограничените възможности, накъдето отлетя скорострелно при разгарянето на апартаментовата афера.

Докато го чакаме да се завърне, тук се вихрят най-различни идеи.

Томислав Дончев каза по радиото, че Цветан Цветанов дължи отговори - факт неоспорим. 

Агенция ПИК се разяри на Дончев и припомни стара своя идея - че Томислав клати Цецо и Бойко, за да им отмъкне партията и да се възседне държавата! 

Но още по-разярени са групи от граждани и трудови колективи, които не познаваме и дори не сме ги виждали, но знаем, че са изразили яростта си в кореспонденция с "Труд": "Остра реакция на читатели на вестника към изявленията на вицепремиера" - отразява тия трептения на народната душа "Труд". Дали наистина е чак толкова разтреперана тая душа, не смеем да гадаем, просто вярваме в известна степен, че един сериозен национален всекидневник няма да си измисли народно брожение, за да прокара нечия теза. 

А тая народна ярост е всъщност контраярост: "Странната ярост на Томислав Дончев", е озаглавил челото си "Труд", а на тая негова ярост противопоставя народното недоумение - как е възможно и защо се допуска! 

Народе?!???!

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шишиизбрани творят история

30.07.2019

809
Олигархийо, разкрита си!

31.07.2019

944 1
Мониторинг на любовта

20.09.2019

622

Коментари

Sapienti_sat

защо се допуска!

 

Да не се!

Май стоте анонимни работници, познати ни още от '68, поизбързаха да напишат писмото, преди да са видели самолетите, с братската помощ!

Миряна Б.

Въобще не разбрах какво се дискутира тук. Наби ми се думата популизъм и се зарадвах като на стар познат. В единствената ми среща с бай Тошо след затвора, като ме видя и докладвах коя съм, той впрегна всичкия си популизъм и светкавично ме купи! Бях негова, когато той викна съвършено безсрамно:"Башева, къде се губиш, не съм те ни виждал, ни чувал.Вчера си говорих с Иван /Славков/ Абе къде изчезна Башева, виждал ли си я по вашите купони? Нооо, заповядйте вкъщи,заповядайте.Кой е този левент? Аз бях с Волен Сидоров, комуто предстоеше интервю от бай Тошо. Аз му бях психогард като човек, по-близък до политическите богове. Седнахме и аз се замислих дали да не си призная, че никога не сме се виждали, освен на погребението на баща ми. "В никакъв случай!"-изкрещя жаждата ми за красота. Пред мен се бе разиграл изящен спектакъл в стил ампир. Не исках да го прогоня. После пихме коняк и гледахме снимки, и Волен се поразпусна. На прощаване ми се искаше да го целуна, но чак толкова популист не съм.Жалко. Това беше последната възможност.Повече не го видях, освен в ковчега.

 

След месец ме навести племенникът му от страна на Мара Малеева. Донесе ми автобиографията му с предълъг автограф и комплименти за вярността ми към идеята.

Съкровище.Маестро.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×