Quantcast

Медия без
политическа реклама

Дискурс

Тоз, който ни го е сложил, да ни даде няколко Цецерона!

28 Юни 2019

Антон Хекимян, bTV: ...Защо не стана? 

Веселин Марешки, "Воля": Направихме анализ на изборите и отчитаме две неща. Първото е, че като цяло отвращението от политическата система и неразбирането на смисъла на европейските избори направи така, че 1.5 млн. избиратели спрямо парламентарните избори не излязоха да гласуват... Второто нещо, което е - че на практика българите не можаха да разберат, че аз съм като най-популярното лице във "Воля" бях водач на листата, иначе аз щях да си остана в България. Българите не искат аз да ходя в Европарламента. И третото, може би най-основното нещо, заради което аз в момента всъщност се записах на курсове - как примерно да се печели циганската любов. Не как да се купуват цигански гласове, а примерно как да направиш така, че циганите да те харесват. Защото някои от конкурентите ми циганите ги изпратиха в ЕП. Как да се продава българско гражданство и как да се харчи безобразно примерно няколко млрд. български пари - вместо за лекарства за онкоболни, за обучение и образование на нашите деца. Аз съм на курсове в момента в централата на ВМРО и лично съм под ръководството на Каракачанов. (...)

АХ: ...Премиерът сравни Цветан Цветанов с Лютви Местан и с Жан Виденов.

ВМ: Тези, които ги избират тези хора - Лютви Местан не е излязъл от улицата. Нали той ни го сложи Доган. И когато Доган ни го сложи, той беше много хубав. 

АХ: Същото ли е с г-н Цветанов? 

ВМ: С всички е същото. Ако Цветанов е бил добър 10 години, този, който го е сложил, ни е говорил, че е добър. И сега изведнъж е станал лош. Ами тоз, който го е сложил, той няма ли никаква вина за това, че ни е сложил лош човек, който да управлява държавата?

АХ: Предлагали ли сте на г-н Цветанов (да се влее във "Воля")? 

ВМ: Вижте, абсолютно е прав Цветан Цветанов да се чувства, че това е несправедливо (отстраняването му от ръководните постове в ГЕРБ). Точно заради това, което казах. Начи, колко, над десет години ли, колко е ГЕРБ в политиката, той е вторият човек, най-важният и т.н., и в един момент се оказва, че е нула! Тези неща смятам, че е несправедливо към никой - дори и към журналистите; ако вие сте един добър водещ и утре ви изхвърлят, както се е случвало, между другото, в много телевизии, същата тази несправедливост я чувства и журналистът, чувстваме я и ние, публиката. Така че аз мисля, че едно такова поведение - изведнъж такова рязко разграничаване - несправедливо е. Иначе Цветан Цветанов се е доказал като организационен работник - и то много добър! 

АХ: Той каза, че са му се обаждали от няколко политически сили - включително от една партия, лично председателят да го кани. Вие често действате еднолично и пряко, като човек, който е занимава с бизнес. Предлагали ли сте на г-н Цветанов? 

ВМ: Не, г-н Цветанов, или човекът, нека говорим като човек, като г-н Цветанов, би бил гръбнакът на организационната работа на всяка една формация. И ние примерно в момента чувстваме липса на някой, който, първо, го разбира, и второ, има мотивацията да тръгне, да тръгне да обикаля от село на село. 

АХ: Значи ви трябва човек като г-н Цветанов. 

ВМ: Като цяло ние считаме, че на нас ни трябват даже и няколко такива човека. 

АХ: Значи вие сте му се обадили? 

ВМ: Не, аз, виж, аз съм говорил с г-н Цветанов и казвам пак: такива хора - в партиите! Защото повечето си седят в кабинетите, въобще нямат идея какво се случва по малките населени места. Включително и мои приятели. Аз и вчера говорих - богати хора бяхме седнали на една маса. И те казват: ама ние знаем как живеят бедните хора, нали, повечето хора. Викам - вие нищо не знаете, защото вие си живеете във вашите палати, а пък хората отдолу какво страдат и какво искат... Докато аз през аптеките най-вече се сблъсквам постоянно със съдбите на тези хора и затова някак си не мога да мина от другата страна и да се опитвам да стана крадец! 

Още по темата