facebook
twitter

После

Чувство на деня

СРАМ-ПРАЙД в сърцето, СРАМ-ПРАЙД по улиците!

794
От старите ленти. Някои хора от срам направиха политически кариери. На снимката: Любка Качакова се срамува от политическия ни елит, април 2001.

Покрай расистките изцепки на няколко български запалянковци отново излезе на преден план националното чувство за срам. 

Това е изключително гордо състояние на духа - да се срамуваш от сънародниците си, от управниците си, от състоянието на държавата, от мръсотията, от излагацията пред чужденците. Срам ни е от неграмотните истеризирани граждани, от тези, които ги истеризират, и от тези, които им се подиграват, че са неграмотни истерици.

Въобще и срамът си заслужава един прайд - да се съберат всички, омерзени и засрамени от състоянието на страната ни и да му дръпнат един парад, ама да се поцепят от срам! Нека покажем на сънародниците си и на чужденците, че сме съсипани от срам, ЗАЩОТО НИЕ НЕ СМЕ ТАКИВА, НО ШЕПА ОЛИГОФРЕНИ НИ ИЗЛАГАТ! 

Организирането на СРАМ-ПРАЙД СОФИЯ трябва да залегне в програмата на всеки кандидат-кмет. Събитие, на което да можем свободно и неограничено да парадираме националния си срам - това е нещото, от което истински се нуждаем. Очевидно кражбите от обществени поръчки трудно се доказват, корупцията е усещане, грозните ремонти са субективна преценка, всичко е относително! А срамът е тема на темите, която в журналистиката само ПИК и БЛИЦ успяват да експлоатират донякъде - като вадят вибратори, домашно порно, гей сензации и други неща, от които трябва да се засрамят безсрамниците. В политиката Волен извади една гей сензация, но не можа много да засрами опонента си и набеден за гей Джамбазки - двамата кръстосаха шпаги публично и страстно заиграха някакво танго на отмъщението, което става все по-вълнуващо - главно за танцьорите.

Срамна работа няма, но работата може да те спаси от срам. Затова лозунгът на ГЕРБ за тези избори е "работа, работа, работа". Ама зависи и кой я върши тая работа, щото липсата на Цветан Цветанов се усеща! Бившият Повелител на структурите сега се замества от Николина Ангелкова, която обикаля структурите и гледа умно. И от джипката на премиера, която също обикаля структури, където Борисов не се срамува да открива ремонтирани медицински сестри, цехове за леви мигачи и спортни площадки в междублокови пространства. Инерцията на джипката трудно ще замести себеотрицателната работа на Цветан Цветанов. Пак да кажем - липсата му се усеща, особено там, където се опитва да го замести Ангелкова!

Чакайте, че се отклонихме, а темата ни е за гордостта от срама.

По повод расисткия скандал доста популярно стана във Фейсбук да изразиш срама си с някакво силно огорчение и почуда: какво да се прави! Има например доста еднотипни послания от жени в чужбина - нещо от сорта: АЗ толкова се старая да представям страната по най-добрия начин, а ето че една такава изцепка ни слага всички под един знаменател, и ето АЗ умирам от срам! Не ми остава друго освен следващия път, когато ме попитат: Но Вие рускиня ли сте, толкова сте красива! - вече да отговарям - да, рускиня съм! Защото такива "хора" ме карат да се срамувам, че съм българка! 

С две думи за финал - срам лозе не пази, но пък може да те опази от срам, ако парадираш срама си с гордост и усещане за собствена значимост! 

Ключови думи:

срам, срам-прайд, расизъм
Все още няма коментари

Още

У нас има расизъм не само по стадионите, но и в парламента, и в правителството

18.10.2019

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

3358 120
В Англия искат правителствено разследване на расизма във футбола

23.12.2019

847 10
Серия А се извини за маймунските плакати

19.12.2019

63

Влез или се регистрирай за да коментираш

×