Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Почетният Диоген: политическата класа изпадна в скутоумие

Диоген в бъчвата, уморен от безплодните търсения. Обръчите на бъчвата символизират обръчите от фирми.
Диоген в бъчвата, уморен от безплодните търсения. Обръчите на бъчвата символизират обръчите от фирми.

ФЕНОМЕНОЛОГИЯ НА ДУХА
Почетният Диоген на ДПС влезе във философско-визионерска фаза, изпадна в екстровертност на духа и написа предизборно възвание, предназначено за широк кръг читатели от сегашните и следващите поколения. 
Доган-Диоген излага възгледите си в хаотично писание-видение, в което дава оценка на Делян Пеевски, неговите опоненти, предизборната обстановка, метафизиката и политиката като цяло. 
Според Доган-Диоген в последните седмици е станало безпощадно ясно, че политическият елит на страната е оскутял и се е превърнал в скутоумно стадо. 
"Политическата класа е изпаднала в системно и тотално скутоумие - констатира Доган-Диоген. - Всички т.нар. "опоненти" на хиперактивния г-н Пеевски мечтаят да седнат в скута му и проектират бляновете си в отрицателен ключ. Депесарският шут вече е далечно минало и остаряло понятие. Вместо депесарски шут днес имаме депесарски скут. Както е писал и Христо Ботев: "В скута му свободно могат да седнат пет души турци и да пият кафе." Очевидно българският революционер е описал във фейлетона си преди повече от сто години именно Феномена на българската политика Делян Пеевски. Но Ботев не е предвидил нашите далечни дни, в които мечтата на Левски за чиста и свята република вече е осъществена. В нашата демократична Татковина България в скута на г-н Пеевски могат да седнат и повече от 5 души, и не само турци, а всякакви етноси равнопоставено. И пак ще остане излишна топлинна енергия. Скутът на г-н Пеевски е горещ като калорифер и като мозъка ми, когато прегрее от интензивна философска дейност с морфичен резонДАНС" - споделя тайни от кухнята на научната си лаборатория мислителят. 
Доган-Диоген описва и как открил Пеевски за голямата политика. 
"Бях платил на една скутологическа агенция да прави скутологически проучвания с издирвания на Човека. Аз самият тръгнах като Диоген из мрака на българската действителност и усилено търсех Човека. И за разлика от античния Диоген Циника, аз открих Човека, открих г-н Пеевски, Хомо Корпулентис Феноменис Магистратис Магнитис Магнум. И ще ви кажа още нещо. Всички импотенти-опоненти на хиперактивния г-н Пеевски са едни хиперпасивни скутоложци!" - поставя суровата си оценка почетният Диоген на ДПС, който днес от 2 до 4 сутринта бил по съвместителство и почетен Хегел.