facebook
twitter

После

Прелет над печата

Нека да е лято

413

Нека да е лято! Да вали, да зъзнем и да палим печките, но да е лято! Независимо от метеорологичната обстановка, пресата следва своя утвърден годишен цикъл - дойде ли юни, почват "ваканционните" теми. Ей го, изборите за евродепутати минаха, политическата учебна година кажи-речи се разпусна - какво да чакат? 
"Фалшива секс драма в апартхотел на Слънчев бряг", съобщава "Труд", развълнуван от публикацията в "сайтове и социални мрежи", че е "задържан циганин готвач, пребил и изнасилил туристка в хотелската й стая". Филмът не бил шведски, а съветски; и не сексуален, а социален, уточнява ежедневникът, защото "готвачът не е циганин, жертвата му е сервитьорка, а нападението било в коридора на хотела..." Туй то! Фактите преди всичко, дори и в "Труд", където понякога се забелязва известен паралелизъм в реалността. 
"Монитор" също е яхнал отпускарската вълна с настроение положително: "14 БГ плажа и яхтена марина посрещат туристите със "Син флаг". Малкото дребни неудачи на почиващите по родното Говноморие са разгромени от родната полиция, която ни пази като в текст на Веселин Маринов: "Разбиха склад с опасни за здравето слънчеви очила". И край, на Източния бряг всичко е спокойно!
"24 часа" го дава по-мрачно, с лайтмотив бедствия и аварии. "След наводненията - риск от нови", "Още 4 дни порои, дъжд и през юли", рапира апокалиптично вестникът. 
За "Телеграф" колелото на сезоните е без значение - газетата се вълнува само от експресивните глаголи, употребени със и без повод в заглавията на дописките й. Ето няколко: "Сузанита си клъцна и носа, наду си още и устата", "40 опасни секти зомбират деца и самотници", "Вирус тръшна Захари Бахаров". И понеже всичко в "Телеграф" се случва със замах и апломб, не прави никакво впечатление и подвижността на плодовата реколта: "Черешата скача 4 пъти от дървото до сергията". Скок-подскок, от пън, та на шок! 

Все още няма коментари

Още

Вода, слънце и слънчасали

16.08.2019

668
Преход в застой

15.08.2019

941
Хъб до хъба, "Хюндай" до VW

13.08.2019

1186 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×