Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Между радост и богатство

22 Ноем. 2019

Управляващото мнозинство на ГЕРБ и "Обединени патриоти" реши, че отиващият си главен прокурор Сотир Цацаров не трябва да остава без работа. Поради това единодушно го издигнаха за кандидат за шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). (Виж и съседната дописка.) "Депутати: Цацаров може да печели обществено доверие", предава "Монитор" от мястото на довериетоТова място е българският парламент, който депутатите често бъркат с "обществото". 

Т.нар. опозиция ДПС скорострелно се включи в хора на радостта колко прекрасен е Цацаров. Хамид Хамид вика, че бил "държавно богатство". Прав е, никой не знае какво имане се крие в папките на прокуратурта - офшорни сметки, имоти зад граница, острови на съкровищата... С Цацаров начело на КПКОНПИ и Иван Гешев шеф на държавното обвинение животът ще ни къпе в радост и богатство.

А секса ще ни го осигури издателят на медийната група "Корпуленшън Таймс". Трета страница в "Телеграф" отново впечатлява с дибидюслък, това е традиция, преписана от британския The Sun. До разголената мацка с каубойска шапка четем: "В кошарката е най-добре". Тук можем да търсим аналогия с "окошарването" - това, с което се занимават г-н Радост и г-н Богатство. 

В радост и богатство се плацикат и страшните опозиционери в парламента, които спорят кой симулира по-убедително опозиционност. "Нинова към ДПС: Оттеглете подкрепата си за ГЕРБ", пише на първа страница лявото издание "Земя". "И я дайте на нас", би допълнила лидерката на социалистите в свят без лъжи и недомлъвки. Шефката на БСП отдавна е петимна да властува, но първо трябва да заслужи доверието на Почетния философ и алабалист от Сараите. Затова депутатът от левицата Драгомир Стойнев реши да се подмаже на богатството на Сараите: "Цацаров е доказал, че може да бъде независим", обясни той в сутрешен блок. 

И ние го разбрахме правилно. 

Още по темата