facebook
twitter

После

Чипни ме тук

В лоното на природата

автор
Г-н БАЛЕВ
1 371
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Ходя си из Плана планина неделния ден, сливам се, тъй да се каже, с лоното на природата, дишам с пълни гърди, благодаря на Премиера, на Щаба, на Небесния отец. Чувствам се в подходящо настроение за някакъв безпримерен подвиг - на секундата съм готов да сложа главата си в торбата на някаква величествена кауза. Даже аз, когато искам да подчертая важността на дадена кауза, я изписвам с "о" по средата - каОза. За щастие никаква каоза не се мярка из просторите на природата. Или аз щастливо не забелязвам, че гората в нашия напрегнат живот е нещо преходно, като в общия случай преходът е от дървета към строителни площадки.

Пълзят новите махали по лоното на природата и също като мен се сливат с нея, а аз си мисля, че тия железобетони и всякакви чудеса на архитектурата имат същите права като мен. И просто не бива да завиждам на собствениците, че имат по-решителен подход от мен в досега с природата. 

Лястовичките се въртят около локвите, събират си материалите, които им трябват, и лепят жилищните си конструкции по човешките местообитания - съвсем като градската лястовица, макар че всъщност се намираме, както казах - в лоното на природата. 

Докато аз си развявам гащите из лоното на природата, други протестират за своята каоза и даже ми се обаждат по телефона:

- Г-н Балев! - дърпа ме за ръкава една жена и аз вдигам лакът, за да говоря по телефона. - Докато вие се сливате с лоното на природата и докато се намятате с нейната разкъсаната облачност, ние протестираме, защото искаме по-добро бъдеще за децата си. Защо не сте с нас, вчера в София, днес и в Благоевград?? Нека да кажем НЕ на престъпното правителство на Борисов, НЕ на задължителните ваксини с 5G, НЕ на престъпните планове за световно изнасилване на свободната воля, НЕ на Борисов, НЕ на отцеругателите, НЕ на партиите!... 

- Лельо, аз ви обичам и никога няма да забравя добрината ви! - отговорих плахо, но решително. - Бих умрял за вашата каоза още в този миг, стига да имах малко по-различна уредба на чекмеджетата в черепа си. 

- Фактически вие подкрепяте Борисов - упрекна ме лелята.

- Фактически и вас подкрепям, но дистанционно и без ангажименти. Бих умрял, за да можете да си кажете мнението, макар да ми е трудно да го квалифицирам като мнение. А сега, извинявам се, по-скоро бих предпочел да цитирам Чърчил по Бойко Борисов: по света има много калпави партии, но по-добре калпави партии, отколкото издигането на делириума до държавен строй. 

- Не ви разбирам - каза жената. - Все пак подкрепяте ли Борисов? 

- Все пак мисля, че той би трябвало да ви подкрепи, ако си даде сметка, че приравняването на всички, които са против неговото правителство, с такива като вас, би го накарало да изглежда като симпатичен полупознавач на Чърчил. На негово място бих заделил някоя пържолка и за вас. 

- Вие сте чипиран от Борисов! - заяви ми жената и затвори с погнуса. 

Но, разбира се! - казах на себе си с някаква отчаяна радост и весело запях на лястовичките:

 

Чипни ме тук

и тук,

и тук,

навсякъде ме чипкай.

 

Чип-чипичи-чип, чип-чип-чипичи-чип

Чип-чипичи-чип, чип-чип-чипичи-чип...

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шенжен е първият мегаполис с 5G

13.09.2020

834 2
ВАС реши, че задължителните ваксини не са дискриминация

29.07.2020

2609 37
Близо 3 милиарда животни са пострадали от австралийските пожари

28.07.2020

315 7

Коментари

Google

Браво г-н Балев! Сигнахте ли до 42.5075168, 23.3832937 ?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

GPS координати? Без да гледам-Черни връх?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Трябва ли да усложняваш прост въпрос?

Google

Бъркаш, Черни връх е на 42.5637102,23.2696435, а и планината е друга :(

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Дреме ми на долуподписания за подробности.

Google

Ами, и на мен не ми дреме защо  си хабиш пръстите като чукаш по клавишите :)

Абе, не си/сме дорасли до големите идеи на г-н Балев и само хабим форумно пространство.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Става ти леко на душата като теглиш една майна на поредният отворко, решил че двойка координати са връхтЪ на човешкият гений, есенциализъм на "енигмата" и Джомолунгма на остроумието.

А мерак цена няма.

Google

Бронщайн, все ми е едно от това, но ти си едно куку. Вреш се където не ти е работа.

Влез или се регистрирай за да коментираш