Медия без
политическа реклама

Втори претендент за БФС се обяви за обща кандидатура на Стилиян Петров

Бутат се умишлени фигури, които целят да развалят обединението, твърди Георги Градев

27 Февр. 2024
БГНЕС
Георги Градев (вдясно) и Стилиян Петров (вляво) бяха в екипа, който подкрепяше кандидатурата на Димитър Бербатов на конгреса на БФС на 12 октомври 2021 г., но сега специалистът по спортно право обяви Петров за единствена достойна обединяваща фигура на опозицията.

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров бе посочен от втори кандидат за президент на БФС като идеалната обединяваща фигура на опозицията.

Това стори специалистът по спортно право Георги Градев, който вече нееднократно обяви, че е готов да се откаже от претенциите си за президентския пост във футболния съюз, ако се намери достоен общ кандидат, който да се изправи срещу сегашното управление.

"Призовавам всички да се вземат в ръце, да се осъзнаят какво правят и какви са им възможностите и да седнем на една маса преди четвъртък и да издигнем една обща кандидатура, която да ОБЕДИНИ И ПОВЕДЕ българския футбол. Има само един достоен човек, който може да оправи българския футбол сега и той се казва Стилиян Петров", написа Градев във "Фейсбук". А по-късно пред БНТ добави: "Трябва да има една фигура и това е Стилиян Петров. Не искам да разцепвам екипа на Бербатов. Има само едно име, което може да събере всички на едно място. Той е всичко в едно. Аз виждам комуникативност само в него. Всеки от нас има качества, но не достатъчно, включително и аз. Има един, който може да използва качествата на всички. Изпълкомът е най-важният орган, но президентът е обединяващият човек. Ако няма обединение, ще си говорим само лоши неща през следващите 4 години... Според мен на Конгреса трябва да отиде само един кандидат, който да мине през парадния вход и да приключи цирка."

Георги Градев също така обвини сегашното управление на БФС, че умишлено ще създава пречки. "Досегашното ръководство иска да саботира конгреса и да обжалва, каквото и решение да се вземе. Да видим как ще обжалват само един кандидат. Бутат се умишлени кандидатури, които целят да развалят обединението", коментира той.

Така Градев стана вторият участник в битката за БФС, който в прав текст посочи Стилиян Петров като идеален общ кандидат на опозицията. Преди това същото стори и бившият национал Илиян Стоянов, който също изрази намерение да се пробва за изборите по време на конгреса на 15 март. "Най-добре е всички, които се кандидатират, да се обединят в полза на един. Моят фаворит за президент е Стилиян Петров", заяви Стоянов.

Склонност за обща кандидатура изрази и юристът Манол Иванов, син на легендарния бивш футболист на "Левски" Александър Манолов. "Ако има предложение ние, които сме така наречената опозиция, да излезем с една обединена кандидатура, аз бих седнал на такива разговори", заяви той вчера.

Стилиян Петров до момента не е коментирал подобна вероятност и продължава да обикаля страната заедно с Димитър Бербатов, за чиято кандидатура работи. Самият Бербатов обаче бе категоричен, че не е склонен да отстъпи от амбициите си за президент на БФС в полза на друг. "Няма как да бъда вицепрезидент на хората, които са ми опоненти. Аз си имам екип и не мога да тръгна срещу тях и да им кажа "оправяйте се" и да отида работя с някой друг, който е бил срещу мен. Това означава да оставя екипа си", заяви Бербатов преди около месец пред БНР.

В четвъртък изтича крайният срок за подаване на кандидатури за президент на БФС. До момента е известно, че са внесени официално документите на Манол Иванов и Петьо Костадинов. Различни клубове са издигнали също Димитър Бербатов, и.д. президент на БФС Михаил Касабов и техническия директор на футболния съюз Георги Иванов-Гонзо.

Засега други трима - Георги Градев, Илиян Стоянов и собственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски, само са изразили намерение да се кандидатират.

Още по темата