Quantcast

Медия без
политическа реклама

Вратарят на "Левски" е №8 в света по "сухи мрежи"

Густаво Бусато от "ЦСКА-София" се похвали, че е в Топ 10 на Европа по сходен показател

Булфото
Пламен Андреев потвърди добрия си сезон, попадайки в Топ 10 на престижна световна класация.

Вратарят и капитан на "Левски" Пламен Андреев попадна в Топ 10 на световна класация за играчите на своя пост, които са записали най-много мачове без голове, т.нар. "сухи мрежи". Подреждането е изготвено от авторитетната платформа за статистика и база данни на футболисти Transfermarkt.

В класацията за шампионатни мачове 18-годишният български национал е на осма позиция с 20 двубоя без допуснати попадения. Водач е вратарят на "Барселона" Марк-Андре тер Стеген с 26 подобни мача.

Тук следващият футболист от Първа лига по тези показатели е Густаво Бусато ("ЦСКА-София"), който е №31 в света със 17 шампионатни двубоя без голове.

Самият Бусато обаче се похвали, че е в Топ 10 по друг показател, взет предвид от Transfermarkt - по шампионатни мачове плюс двубои от континентални клубни турнири. Бразилецът е №9 с 21 "сухи мрежи", но само за Европа. Иначе е №15 в световен мащаб. Първи и тук е Тер Стеген с 26 мача.

По този показател Андреев е №12 в Европа и №20 в света с 20 мача (т.е. само с двубоите от Първа лига).

Интересното е, че Бусато е всъщност по-напред в Европа и в света по третия показател, отчетен в тази ранглиста - за общ брой мачове без голове от всички турнири. Водач в това отношение е колумбиецът Алваро Монтеро, играещ в родината си за "Милонариос" (30 мача). Тук Бусато е №7 на Стария континент и №11 в света с 24 мача. Пламен Андреев пък е №14 в Европа и №23 в света с 22 мача.