facebook
twitter

Спорт

Натъртената Линдзи Вон пак не се спусна в Оре

Американската скиорка обаче ще стартира в неделя на последното състезание в кариерата си
412
Инстаграм
Нямам търпение да видя какъв цвят ще е синката утре, написа Линдзи Вон под тази своя снимка.

Скиорката с най-много победи (82) в алпийските дисциплини - Линдзи Вон, предпочете да не участва и във втората тренировка за неделното спускане от световното първенство в Оре (Шв). То трябва да е последното състезание в бляскавата й кариера, помрачена в последно време от поредица контузии.

34-годишната Вон падна тежко по време на предпоследното си състезание - супергигантския слалом в Оре преди три дни, но този път се спаси от травма. "Сега ще имам прекрасна синка под окото", заяви тя, след като все пак се спусна, макар и в лежерно темпо до финала, тогава. А вчера показа и синката си на своя профил в Инстаграм, като допълни, че има и охлузвания по тялото, но те не са сериозни.

А нейна говорителка обяви, че Линдзи просто е предпочела да си почива на двете тренировки, но ще участва в третата - утре, както и в същинското спускане, с което ще си вземе сбогом с Белия керван. 

Тренировката вчера бе спечелена от Щефани Фениер (Ав), преодоляла трасето за 1:02.88 мин. Челната тройка допълниха Венди Холденер (Швейц) и Рикарда Хаазер (Ав), които бяха по-бавни съответно с 9 и 19 стотни.

Състоя се тренировка и на мъжете. В нея най-бърз бе олимпийският шампион на спускане от Сочи`14 и златен медалист на супер-Г от Пьонгчанг`18 Матиас Майер (Ав) - 1:18.85 мин., следван от Ханес Райхелт (Ав, +0.28 сек.) и Александър Аамод Килде (Нор, + 0.30). Мъжкото спускане на световното първенство е в събота.

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Звездите, които избраха да се оттеглят рано

06.04.2019

Емил Николаев

360
Алберт Попов: Обичам стръмни и заледени писти

20.03.2019

33
Хиршер решава бъдещето си до 48 часа

20.03.2019

38

Коментари

Лoвkия

Но пък днес се спусна и спечели бронз!👍

Влез или се регистрирай за да коментираш

×