facebook
twitter

Спорт

Наш скиор се класира за гигантския слалом на световното

636
СПОРТАЛ
Йоан Тодоров

България ще има двама участници в днешния гигантски слалом за мъже на световното първенство по ски алпийски дисциплини в Оре (Шв). Към безспорния лидер на националния тим - Алберт Попов, се присъедини и неговият връстник Йоан Тодоров.

21-годишният дебютант преодоля квалификациите, в които участваха 109 скиори. Тодоров бе 26-и в I манш, с 2.45 сек. по-бавен от победителя - Аксел Линдквист (Шв). При второто спускане между вратите българинът даде общо шесто време и завърши 18-и, с изоставане от 2.01 сек. в общото време след шведа, който все пак спечели квалификацията. Челната тройка допълниха Елиан Лехто (Фин, +0.82) и Матей Фалат (Слвк, +1.02).

За същинския гигантски слалом в Оре (днес от 15:15 ч.) се класираха директно първите 25 от квалификацията, а други 25 - по допълнителни критерии. Всички те се присъединяват към първите 50 в ранглистата на FIS в дисциплината, сред които е и новата ни звезда в ските Алберт Попов.

"Много съм радостен, че ще карам в истинското състезание. Условията бяха много тежки - предния ден валя дъжд целия ден, между маншовете също преваля", коментира Тодоров, който се завърна на пистата в началото на сезона, след като се възстанови от контузия. 

Той и Камен Златков ще участват и в квалификациите за неделния слалом, докато Алберт Попов има място в Топ 50 по право.

Все още няма коментари

Още

Фигуристка нападна с кънка своя съперничка на световното

22.03.2019

152
Наша фигуристка е на финал на световно след четвърт век

21.03.2019

177
Алберт Попов: Обичам стръмни и заледени писти

20.03.2019

32

Влез или се регистрирай за да коментираш

×