facebook
twitter

Спорт

Ивелин Попов ще играе в четвърти клуб в Русия

Капитанът на националния отбор изненадващо избра 7-ия в Премиер лигата "Ростов"
69
Ростов
След подписването Ивелин Попов (в средата) позира с треньора на "Ростов" Валери Карпин (вляво) и клубния президент Арташес Арутюнянц.

Ивелин Попов ще продължи кариерата си в руския "Ростов". Той се появи на лагера на тима в Катар и подписа договор до лятото на 2021 г.

Изборът му изглежда изненадващ, тъй като до момента се знаеше за силни оферти към него от други два руски клуба - "Динамо" (Москва) и "Рубин", а и за много добри предложения от клубове в Китай, ОАЕ и Турция.

В крайна сметка Попов предпочете да премине в "Ростов", който е 7-и в класирането на руската Премиер лига и води битка за класиране в турнира Лига Европа, както и за купата на Русия, където е на 1/4-финал.

"Много съм щастлив, че избрах "Ростов"! Вярвам, че ще имаме много щастливи мигове!", коментира Попов, като благодари и на адвокат Радостин Василев за помощта при преговорите.

Това ще е четвъртият клуб в Русия в кариерата на капитана на националния отбор, който играе в тамошното първенство от лятото на 2012 г. без прекъсване. Той първо бе в "Кубан" (2012-2015), след това в московския "Спартак" (2015-2018), а през пролетта на 2018 г. бе под наем в "Рубин".

Попов на практика ще бъде сред звездите в "Ростов". В състава не изпъкват много известни футболисти, като най-известният в тима е треньорът Валери Карпин, водил преди "Спартак" (М) и "Майорка".

Ключови думи:

Ивелин Попов
Все още няма коментари

Още

Ивелин Попов стартира с победа в Русия

15.07.2019

24
Ивелин Попов: Младите трябва жестоко да променят мисленето си

12.06.2019

1141
"Зенит" загуби след гол на Ивелин Попов

21.05.2019

129

Влез или се регистрирай за да коментираш

×