Медия без
политическа реклама

"Хебър" отново проби в Шампионската лига

27 Окт. 2022
Резервният германски диагонал на "Хебър" Симон Хирш се поздравява с италианския треньор Камило Плачи след края на мача срещу "Младост", осигурил второ поредно участие на българския отбор в Шампионската лига по волейбол.

За втори пореден сезон България ще има свой представител в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол при мъжете. Първенецът в Суперлигата "Хебър" (Пазарджик) елиминира хърватския "Младост" (Загреб) в решаващия III кръг от квалификациите и отново намери място в същинската фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Българският тим беше спечелил първия мач с 3:1 в своята зала "Васил Левски" преди седмица и се нуждаеше от два гейма в реванша тази вечер, за да подпечата класирането си. Възпитаниците на италианския специалист Камило Плачи завършиха подобаващо мисията си, извоювайки втора победа с 3:1 (-26, 20, 17, 10).

Интригата в двубоя в зала "Боян Странич" в хърватската столица умря след края на третия гейм, който осигури крайния успех на "Хебър". В четвъртата част на игрището влязоха резервите и на двата тима и формацията на "тигрите" довърши домакините по звучен начин.

С най-голям принос за успеха беше бившият капитан на националния отбор Тодор Алексиев, който заби 17 т. (2 блока) в полето на "Младост". Другият посрещач в нашия тим Якопо Масари добави 10 т., а диагоналът Петър Премович допринесе с 9 т. (2 аса, 1 блок).

За домакините най-резултатен бе австрийският национал Клеменс Екер с 15 т. (2 блока), а Станко Станкович завърши с 8 т. (1 блок).

В основната надпревара на Шампионската лига "Хебър" ще играе в група В срещу германския "Берлин Рисайклинг", полския "Алурон Варта" (Заверце) и турския "Халкбанк" (Анкара). Първият двубой на пазарджиклии ще бъде на 8 ноември като гости срещу шампиона на Германия. Първото домакинство пък ще е на 16 ноември срещу поляците.

Още по темата