Quantcast
Антов предизвика интереса на шампиона в Серия А | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Антов предизвика интереса на шампиона в Серия А

Освен "Интер", и "Аталанта" проучва ситуацията около българския национал
287
 Фейсбук
Валентин Антов

Малкото игрово време на Валентин Антов с екипа на "Болоня" е било достатъчно, за да предизвика интереса на още два клуба в Серия А. Според fantamaster.it това са новият шампион "Интер" и вторият във временното класиране - "Аталанта".

В момента 20-годишният българин играе като преотстъпен от "ЦСКА-София" в "Болоня" до края на сезона за сумата от 500 000 евро. През лятото италианският клуб има опция да го откупи за 3 млн. евро. До момента не е напълно сигурно, че "Болоня" ще се възползва от клаузата, тъй като има финансови проблеми. За тях говори треньорът Синиша Михайлович преди 10-ина дни. 

"В един идеален свят бих могъл да задържа настоящите играчи и да привлека нападател и защитник. Но осъзнавам, че заради пандемията ще се наложи дори да продаваме. Целта е да подсиля тима и президентът е амбициозен като мен, но ще видим как ще се справим. Всичко зависи от самия пазар. Надявам се никой да не иска да купува наши футболисти, за да мога да съхраня този състав, но се съмнявам, че ще се получи точно така. Ще трябва пак да се срещаме с президента, за да говорим", коментира Михайлович. Самият той до момента се изказва положително за качествата на национала ни.

Според новата информация "Интер" и "Аталанта" са готови да отправят оферти за Антов, като дори се споменава сума от порядъка на 10 млн. евро. След това идеята е защитникът да бъде оставен под наем в "Болоня" за един сезон. "Интер" обсъжда и друг вариант - да плати 5 млн. евро за Антов и да включи бранителя Андреа Ранокия като част от сделката. "Аталанта" също е склонен на подобен ход, като предложи на "Болоня" футболисти от своя младежки тим - Примавера.

Преговорите ще започнат след края на сезона и влияние ще окаже представянето на българина в оставащите 4 кръга. До момента той е изиграл два мача като титуляр и в два е влязъл като резерва. В тях има записани общо 196 минути и 1 жълт картон. Интересното е, че един от мачовете на Валентин Антов като титуляр бе именно срещу "Аталанта", като "Болоня" загуби с 0:5. След този мач няколко италиански медии разкритикуваха представянето му.

 

Още

Шеф на "Армията" бе бит от фенове след 0:0 в Европа

22.07.2021

Обновена

3723
Футболен национал подписа с клуб от италианския елит

06.07.2021

1320
"Болоня" окончателно се отказа от Валентин Антов

05.07.2021

289