facebook
twitter

Наблюдател

Не се радвайте на оставката на Цветанов

Какво да коментира човек в страна, в която някой е решил да махне Милко Балев, но в същото време да остави Тодор Живков?!
10204
Снимка: Архив

Как ще коментирате решението на Цветан Цветанов? Какво ще правим сега? 

Ще подаде ли оставка? От една седмица ту ме питат, ту чувам да питат някой друг коментатор. Ето, подаде я. Това е въпрос за изпаднала в летаргична гражданска зависимост нация. Аз така питам лекарите, когато стане напечено около мен – какво ще ме правят?!

Нима това е въпросът? Нима не трябва да решим какво ще правим ние със себе си и с държавата си? Не е ли това важният въпрос? Нима не знаем останалото? „Скандалът е дело на опозицията (коя точно, няма значение); моментът е избран нарочно, удрят най-верния син на партията“ и други болшевишки глупости...

Какво да коментира човек в страна, в която някой е решил да махне Милко Балев, но в същото време да остави Тодор Живков?! Някога изглеждахме толкова смешни и обнадеждени, когато сложиха Петър Младенов вместо Живков, защото май бил по-навит към перестройката. Бях студент и също се захласвах, а сега – шкембе, бяла коса, големи деца - и същият наивен въпрос витае наоколо. Например – „Не е ли по-добре Томислав Дончев да заеме мястото на Цветанов, че май е по-евроатлантически и модерен?“. 

До вчера в ГЕРБ цели трудови колективи, общини и отделни активисти писаха писма в подкрепа на „другаря“ Цветанов и търсеха врага с партиен билет. А останалото общество още стиска палци на някоя от двете тенденции, за да се облекчи от нуждата да направи нещо самостоятелно и съзнателно.

Ще кажете, че пресилвам аналогиите. Може и да е така, но си дайте сметка, че Цветанов не прекъсна посещението си в САЩ заради скандала. После ни каза в лицето, че е информирал жена си, а след това ще информира Борисов. Ние, суверенът, сме на последно място. Това е положението. За да няма никой илюзии, че сме парламентарна република и доверието на народа има някакво значение.

Апропо, както всички вече разбрахме, шефът на парламентарната група на ГЕРБ и депутат подаде оставка не защото го е срам, а защото имало публикации. Очевидно те имат значение за цялото общество, но не и за членовете на ГЕРБ. Иначе Цветанов щеше да подаде оставка и като шеф на предизборния щаб на партията. Но там трябва да го търпят – задължени са.

Та да се върнем на важния въпрос – какво сме решили да правим ние, а не какво е решил да прави Цветанов. Сега силните са много, но народът е казал, че паднал човек не се рита (това за умрялото куче ще го спестя). Да гледаме или да действаме? Пак ли ще обсъждаме въпроса #КОЙ? Или ще преминем през въпроса ЗАЩО? и бързо ще акостираме на важната тема КАК? трябва да се управлява? Това е централен въпрос, защото видяхме и БСП, и ГЕРБ, и ДПС, и т.нар. СДС, и кой ли още не да се въртят в безспирен кадрил, служейки на едни и същи мутри, които определят начина на управление, стандарта ни на живот, нивото на здравеопазване, енергийната и националната ни сигурност, и накрая – обема на емиграцията.

Всичко това не зависи от Цветанов, а от нас.

Свободата не зависи от Цветанов, а от нас.

Тази оставка беше подарък, а не извоювана победа за хората, които искат промяна.

Никой не трябва да си прави илюзии и да се чувства щастлив, защото утре, след Цветанов, ще се събудите с Борисов или с Първанов, или с Нинова, или с Доган, или с някой друг, който отново ще ви каже, че не го е срам.

И ще бъде така, докато всички нас не ни обхване срам, че тъпо стоим и гледаме телевизора, вместо да излезем на улицата.  

Ключови думи:

Цветан Цветанов, оставка
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Оставка на спецпрокурор разбуни Скопие

17.07.2019

76
Шефът на МВФ подаде оставка

16.07.2019

1695 8
Лекар осъди прокуратурата за 40 хил. лв. заради "бебето във фризера"

Коментари

сталкер пустиняк

Ами ясни са нещата, това си го приказваме отдавна във форума.

Само на снимката можеха да кропнат цигарения дим. 

Manrico
снимка на Manrico

И ще бъде така, докато всички нас не ни обхване срам, че тъпо стоим и гледаме телевизора, вместо да излезем на улицата.  

Авторът е сравнително млад, здрав, живее в София, времето се запролети вече, що не е на жълтите павета? 

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

Манерко с последни сили заел височина, защитаваща единствения път към царстовото на гербавите калинки. Всички други герберасти са паднали в боя. Сал един Манерко е останал да защитава царството.

Sapienti_sat

Като човек с експертиза по клатенето и падането, да те попитам - Цветанов клати ли се или падна? 🐃 Или пък го оперираха?

showstopper

Да приемем невероятното, че народът преодолее пролетната умора и излезе на жълтите павета за да издуха управляващите - кой ще поеме кормилото на държавата? Другарката Капон и нейният верен паж Биби? Ами тя мафията се е постарала да овладее всички политически капии съвсем не случайно. Както и да се завъртите, за когото и да гласувате - все сте при тях. На това се вика тоталитарен подход в условията на контролирана квази демокрация.  Няма партии - има фамилии на червената мафия. Всичките са от това котило. Докато не се създаде независим политически играч, който действително играе за България колкото и да тръскате дървото - все тая.

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

И сигурно Тагамлицки се върти в гроба си, предвид че негов възпитаник се е фърлил да защитава по матросовкси най-безпросветния и антиинтелектуален режим, който сме имали в нашата 1337 или по-малко годишна история.

Begemot
снимка на Begemot

Съгласен, че всички капии са хванати и Корни не е по стока от Бая. Като ляв по убеждения го казвам със огромно съжаление. Но... при цялата корупция на всяко едно управление у нас и цялата безсмисленост и фалшивост на т.нар. българска демокрация следва да има един минимум от нормалност,  някакво подобие на закони, ГЕРБ са съвсем, ама съвсем през просото , просто защото са много прости. На всички антикомунисти ( идейни) ще им кажа - курдисахте на власт измета на комунизма,илитератите,  мекеретата и нагаждачите на комунизма, хора, които ще са такива при всяка една власт. Спас Гърневски ми е любим пример, със  бездарните стихове за Партията, ако трябва да илюстрираме. Ама примери много. Те нямат идеология и идеи, нямат чест, виждат света в план слуга-господар и от слуги искат да станат господари ( местни) и да слугуват на някой Голям Брат, или Бял Баща, или на марсианците, все тая.

На тъщата зетя

Мдаа, и по вашата логика трябва да чакаме на цървул цветанОфф да му опадат зъбите и да не може да руча чевермета, а баце да тръгне да цъка мачле с памперси и тогава да потърсим алтернатива? Баси смахнатата капитулантска логика! По каква причина, смея да запитам, решихте, че "Корни" била същата" ? Същата в кое? И откъде точно го научихте? Или само "Бла-бла-бла", че така е по-лесно? 

Biberkov

Aрман иска да покаже потенция ... барем отново се закачи за каруцата на Корни ...

Ама за сега нещо няма в копанката ...

vvatkov

  Оставка и на премиер-пазвантина, докато са още топли.

Mrx

 Какво да коментира човек в страна, в която някой е решил да махне Милко Балев, но в същото време да остави Тодор Живков?!

 

 Да ме извини авторот, ама Милко Балев се появи доста късно. Преди него Живков махна доста други. 

 

 Никой не трябва да си прави илюзии и да се чувства щастлив, защото утре, след Цветанов, ще се събудите с Борисов или с Първанов, или с Нинова, или с Доган, или с някой друг, който отново ще ви каже, че не го е срам.

 

 Па тогава да сложим Арам Бабикян, че да се събудим щастливи.  Трябва да има въртележка, виждаш ги тези изхабени, слагаш Нинова, тя не е била във власта, ако и тя се окаже, че не става търсиш някой друг. До Бабикян няма да стигнем. Пък и Живков няма стане от гроба. 

  

wvw

Оставката на Цветанов е хвърляне на прах в очите! Защо? Ами защото на първите състояли се парламентарни избори, той отново ще влезе в парламента...

Magi

  Съгласна съм ,че решението  какда се управлява и как да се развива страната ни е в наши ръце, Време е да мислим за кого гласуваме, дали кандидатът има трудов стаж, какво е постигнал в професионален план, има ли научни достижения, какво име има сред обществото, честен и почтен ли е и т.н. Иначе с оставката на Цецко ние гражданите не печелим нищо, защото като шеф на предизборния щаб , той вече е написал протоколите от изборите и нищо чудно герб да спечелят на 200%.  Не схванах добре изречението " защото утре, след Цветанов, ще се събудите с Борисов или с Първанов,...." Сравняването на Борисов и Първанов е проява на лош вкус, още повече , че Президентът Първанов се оттегли  от активната политика, но беше добър Президент и не е посрамил страната ни. Да не говорим в интелектуално отношение, няма сравнение. Ако Бабикян поддържа Хр.Иванов, няма лошо , всеки има право на избор и мнение. Аз съм твърдо убедена , че алтернатива има, дори това да е БСП, ще е по добре от колкото сега.

Гого

За тези, които не са наясно!

Оствката на Цвъки означава:

 

'Е...е си мамата! На мен вече парламент не ми трябва, за да првя каквото си искам, а вий.... вий сте идиоти (овце)!"

Влез или се регистрирай за да коментираш

×