Quantcast
Радев назначи шефката на правителствения пресцентър за член на СЕМ | СЕГА
facebook
twitter

Медии

Радев назначи шефката на правителствения пресцентър за член на СЕМ

1 797
 Снимка: БГНЕС
Соня Момчилова

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Соня Йорданова Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от президентската квота, съобщиха от прессекретариата на държавния глава във вторник. Досега Момчилова ръководеше информационната служба на служебното правителство, а в медийния регулатор ще замени Ивелина Димитрова, която подаде оставка заради разприте между министъра на културата Велислав Минеков и шефа на БНТ Емил Кошлуков.

Соня Момчилова има над 30-годишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.

От 1991 до 2000 г. работи в различни телевизионни формати на Българската национална телевизия като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни. Има десетки публикации в различни електронни и печатни издания.

Соня Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Соня Момчилова е била директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, директор на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, директор на пресцентъра на Министерство на транспорта и комуникациите.

 

Членът на Съвета за електронни медии Ивелина Димитрова е подала оставка, съобщиха от пресслужбата на президентството. Димитрова бе назначена в СЕМ от квотата на държавния глава Румен Радев през юни 2019 г. „Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета

 

Още

Поредна порция секретни документи са открити в дома на Байдън

14.01.2023

2492
Виетнамската компартия свали от власт президента и го изключи от ЦК

17.01.2023

2341
Павел изпревари с малко Бабиш след първия тур за президент на Чехия

14.01.2023

Обновена

2192