Quantcast

Медия без
политическа реклама

Радев назначи шефката на правителствения пресцентър за член на СЕМ

27 Юли 2021
Снимка: БГНЕС
Соня Момчилова

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Соня Йорданова Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от президентската квота, съобщиха от прессекретариата на държавния глава във вторник. Досега Момчилова ръководеше информационната служба на служебното правителство, а в медийния регулатор ще замени Ивелина Димитрова, която подаде оставка заради разприте между министъра на културата Велислав Минеков и шефа на БНТ Емил Кошлуков.

Соня Момчилова има над 30-годишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.

От 1991 до 2000 г. работи в различни телевизионни формати на Българската национална телевизия като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни. Има десетки публикации в различни електронни и печатни издания.

Соня Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Соня Момчилова е била директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, директор на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, директор на пресцентъра на Министерство на транспорта и комуникациите.

 

Членът на Съвета за електронни медии Ивелина Димитрова е подала оставка, съобщиха от пресслужбата на президентството. Димитрова бе назначена в СЕМ от квотата на държавния глава Румен Радев през юни 2019 г.

 

Още по темата