Quantcast
БНР избра нов Обществен съвет | СЕГА
facebook
twitter

Медии

БНР избра нов Обществен съвет

В състава му влизат четирима журналисти
390
 Илияна Кирилова

Четирима журналисти ще бъдат част от състава на новия Обществен съвет на БНР, който гласува Управителният съвет на медията. Това са дългогодишният директор на департамент „Радио“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и журналист Райна Константинова, както и първият директор на Радио София Юлия Гигова, съобщават от БНР. Преди време Константинова отново бе част от същия орган на БНР и бе негов председател. 

Следва журналистът Петър Галев, който в продължение на 15 години работи в обществената медия като репортер, редактор, водещ и ръководител на новините, а от 2001 до 2007 г. и като директор на програма „Хоризонт“. В новия Обществен съвет влиза и Милена Димитрова - журналист с активна 24-годишна практика, носител на международната годишна награда „За по-добро разбирателство в Югоизточна Европа”, „Златното перо“, приза на USAID и КОАЛИЦИЯ 2000 за журналистически разследвания и за международните й медийни проекти.

В новия състав ще са още ректорът на НМА „Проф. Панчо Владигеров” проф. д-р Сава Димитров, едно от ярките имена в историята на българското хорово изкуство Ваня Монева и Радина Велчева – основател на фондация „Искам бебе“, носител на „Почетен знак на държавния глава за изключителен принос и заслуги за утвърждаването и защитата правата на децата в България, съобщават още от радиото. 

 

Още

България и Русия като Митрофан и Дормидолски

31.07.2022

Г-н БАЛЕВ

1595
След четири вота СЕМ избра нов Управителен съвет на БНР

28.07.2022

3649
СЕМ не одобри новия управителен съвет на БНР

21.07.2022

1883