Медия без
политическа реклама

Взрив избухна в полицейско управление в Ереван

"Бойно братство" отричат отговорност за атаката

24 Март 2024

Експлозия избухна пред полицейското управление в район Нор-Норк в арменската столица Ереван. Според Armlur.am, цитирано от агенция "Фокус", въоръжени лица са нахлули в сградата на полицейския участък, а в близост до него е избухнала граната. 

"Трима въоръжени мъже се опитаха да нахлуят в полицейския участък в района Нор-Норк и взривиха ръчна граната“, съобщи арменското МВР. "Двама от тях бяха ранени в резултат на експлозията на граната и бяха хоспитализирани. Репортер на АФП на мястото е видял мъж, който държи ръчна граната на входа на управлението, крещейки заплахи да я взриви.

Един от терористите е останал вътре в сградата, но няколко часа по-късно е бил обезвреден от спецчасти, изпратени в полицейския участък. 

Според арменски източници в атаката са участвали членове на така нареченото "Бойно братство". 49 души от тази организация бяха задържани вчера за незаконно притежание на оръжие. Те обаче отричат ​​отговорността за случващото се. Тази организация е създадена през 2021 г. от бивши членове на арменските въоръжени сили, участвали във Втората карабахска война. А нейният лидер е един от основните поддръжници на Никол Пашинян.

По-рано днес членове на организацията "Бойно братство" са се събрали в полицейския участък в Нор-Норк с искане полицията да освободи техни поддръжници, задържани от полицията.

Още по темата