Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп бори Фейсбук и Туитър със собствена социална мрежа

21 Окт. 2021
БГНЕС
След като през май Тръмп пусна собствена платформа, се наложи тя да бъде закрита през юни, за да може екипът му да се съсредоточи върху новата социална мрежа.

Доналд Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа на име Truth Social, след като през януари беше баннат от Twitter, Facebook и YouTube, които го обвиниха, че чрез профилите си там е подбуждал своите поддръжници към агресия преди нападението над Капитолия, предава БГНЕС.

Бившият президент иска "да се противопостави на тиранията на гигантите на технологиите", които "използваха едностранната си сила, за да заглушат гласовете на несъгласието в Америка", каза той в изявление.

Платформата ще бъде собственост на новосформираната Trump Media & Technology (TMTG) структура, която също ще предоставя и видео услуги.

''Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато любимият ви американски президент е блокиран. Това е неприемливо'', категоричен бе Тръмп.

Републиканецът-милиардер беше блокиран от Facebook, Twitter и YouTube след атаката на Капитолия от неговите поддръжници по време на обявяването на окончателната изборна победа на демократа Джо Байдън на 6 януари. Петима души бяха убити по време на атаката, включително полицай. Блокирането на акаунта на Тръмп в го лиши от 89 милиона души публика.

Ядосан, че вече няма достъп до любимия си профил-мегафон, в който всеки ден туитваше много важни президентски решения и уволнения, бившият президент обеща създаването на социална мрежа. Мрежата Truth Social ще бъде налична в бета версия с покана от ноември 2021 г., преди да стартира официално през първото тримесечие на 2022 г. Приложението му вече може да бъде изтеглено от App Store.

След като през май Тръмп пусна собствена платформа, се наложи тя да бъде закрита през юни, за да може екипът му да се съсредоточи върху новата социална мрежа. Блогът From The Desk of Donald J. Trump служеше като начин  бившият президент да публикува собствено съдържание, включително съобщения за пресата и видеоклипове, а последователите му ги споделяха в останалите социални мрежи. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?