Quantcast

Медия без
политическа реклама

КНДР: Не виждаме полза от контакти между Ким Чен Ун и Тръмп

12 Юни 2020
ЕПА/БГНЕС

Две години след първата среща на върха между Ким Чен Ун и Доналд Тръмп, всички надежди за подобряване на връзките между двете страни се превърнаха в чувство на „отчаяние“, заяви министърът на външните работи на КНДР - И Сон-гуон.

В официално изявление пред севернокорейската централна агенция за новини (KCNA) първият дипломат на страната заяви, че докато хората в двете страни искат мир, Вашингтон е „адски ангажиран само с изострянето на ситуацията“.

„Това, което се откроява е, че надеждата за подобрение на отношенията между КНДР и САЩ - която беше голяма преди 2 години - сега беше изместена от отчаяние, характеризиращо се със спираловидно влошаване“, каза Сон-гуон в изявлението си, като твърди, че Вашингтон само иска да влоши ситуацията. 

Министърът подчертава, че КНДР вижда малка полза от поддържане на лични контакти между двамата лидери, ако САЩ продължат да се придържат към вражески политики. По думите му, тези политики доказват, че САЩ остават дългосрочна заплаха за Пхенян.

И Сон-гуон казва още, че американската администрация изглежда фокусирана само върху трупането на политически точки, докато се опитва да изолира и задуши Северна Корея. Министърът подчертава, че Пхенян ще продължи да засилва въоръжените си сили, за  да се справи със заплахата, която идва от Вашингтон.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?