Quantcast

Медия без
политическа реклама

Доналд Тръмп закри личната си социална платформа

03 Юни 2021
БГНЕС
Доналд Тръмп

Само месец след като беше пуснат онлайн, Доналд Тръмп закри своя блог и не планира страницата да се върне в интернет пространството, предаде Sky News.

Бившият президент стартира платформата From The Desk of Donald J. Trump, след като профилите му във всички социални мрежи бяха закрити след щурма на Капитолия на 6 януари без опцията да бъдат възстановени. Блогът служеше като начин  бившият президент да публикува собствено съдържание, включително съобщения за пресата и видеоклипове, а последователите му ги споделяха в останалите социални мрежи. 

"Това беше просто спомагателно средство за по-големите идеи, които имаме и по които работим", каза съветникът на бившия президент Джейсън Милър пред CNBC. На въпрос дали блогът е предшественик на бъдеща социална платформа, Милър отговори: ''Да, всъщност е това е така''.

Преди профилите на Тръмп в социалните мрежи да бъдат закрити през януари той се хвалеше с десетки милиони последователи в Twitter и Facebook. Новата платформа обаче не успя да събере достатъчно последователи и вероятно е била закрита именно заради това. Twitter допринесе, като предприе мащабна акция да закрие всички профили, които препредават информация от платформата на Тръмп, тъй като това бе в разрез с правилата на мрежата.

 

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп даде старт на своята онлайн платформа, в която ще публикува съобщения до своите привърженици, предаде БГНЕС, цитирайки Fox News. Платформата From the Desk of Donald J. Trump ( От бюрото на Доналд Дж.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?