Quantcast

Медия без
политическа реклама

Доналд Тръмп все още не може да намери Унгария на картата

Бившият президент на САЩ смята, че Унгария граничи с Русия

31 Окт. 2023
ЕПА/БГНЕС
Тръмп и Орбан взаимно се възхищават, но слабо се познават.

Някой трябва да даде на Доналд Тръмп карта!, писа днес базираното в Брюксел електронно издание "Политико". По-малко от седмица след като бившият президент на САЩ обърка Унгария с Турция - наричайки унгарския премиер Виктор Орбан лидер на Турция - Тръмп сбърка границите на Унгария.

"Някой чувал ли е някога за Виктор Орбан? Той е ръководителят на Унгария. Унгария граничи както с Украйна, така и с Русия", заяви Тръмп в неделя по време на митинг в Сиукс Сити, Айова.

Макар че този път Тръмп наистина съпостави лидера с правилната държава, Унгария не граничи с Русия. Страните са отдалечени на около 1000 км в най-близката си точка.

Това не е първият път, в който Тръмп намеква, че Унгария граничи с Русия, тъй като миналата седмица той допусна същата грешка на митинг в Ню Хемпшир.

Бившият американски президент Доналд Тръмп обърка лидерите на Турция и Унгария в предизборна реч в Ню Хемпшир в понеделник. Има един човек, Виктор Орбан, някой чувал ли е за него? запита Тръмп слушателите си. Той вероятно е от най-силните лидери в света.

 

Ключови думи:

Тръмп, Орбан

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?