facebook
twitter

Първа страница

Ремонтът на "Графа" се удължава с поне 86 дни

До този момент строителят е поискал да се признаят 110 дни за неработни заради лошо време
1 921
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на "Граф Игнатиев", за който столичани отдавна се примириха, че няма обозрим край.

Срокът на договора, който беше сключен през май миналата година, е 300 дни, обясняват от общината в отговор на въпроси на "Сега". Това означава, че работата по улицата трябваше да е приключила на 4 март. Фирмата обаче е поискала да се признаят 110 дни за неработни заради лошо време - поройни дъждове през миналото лято и минусови температури през зимния период. От поисканите дни до момента строителният надзор е признал 86 дни за неработни. Календарът показва, че най-рано ремонтът ще е приключил на 29 май. На сайта на общината в момента като краен срок за приключването на ремонта е записано 12 часа на 1 май. От „Московска” 33 обаче нито потвърждават тази дата, нито посочват нова.

Срокът за приключване на ремонта и признатите дни с тежки метеорологични условия е от значение, защото според договора при забавяне на строителството „Джи Пи Груп” дължи 1 на сто от стойността му за всеки просрочен ден, но не повече от 20% от общата стойност, която е почти 24 200 000 лв. с ДДС. Записано е също, че при забавяне на строителството с повече от 20 дни Столичната община има право да прекрати контракта без предизвестие.

В. "Сега" зададе на общината и поредица въпроси кой ще плати за експериментите с перките и надгробната плоча, които не бяха одобрени и се подменят. Ясен отговор обаче от "Московска" не дават. "Гранитните ограничители не са актувани до момента, затова към момента не можем да кажем цената им. Столичната община няма да плаща за техния монтаж и демонтаж. Това ще е за сметка на изпълнителя. След демонтажа гранитните ограничители ще бъдат използвани по предназначение на места, които ще бъдат посочени от компетентните специалисти", обясняват от екипа на Йорданка Фандъкова. Оттам уверяват и че няма да плащат за водната стена, защото "тя е за сметка на изпълнителя на обекта".

СЪМНЕНИЯ

"Спаси София" заподозря общината в предизборно бавене на 82-ата нови автобуса, които бяха доставени за нуждите на градския транспорт преди няколко месеца. Те още не са пуснати в движение. "Нито от общината, нито от ЦГМ дават обяснение защо те стоят в гаража, а не возят софиянци по натоварени линии като 11, 78, 88, 280 или 304. Не бихме искали да си мислим, че автобусите се пазят за предизборна пропаганда и ПР, но очакваме ясен отговор кога те ще бъдат пуснати в движение", питат от сряда от организацията. Оттам използват случая да изтъкнат, че дори по най-натоварените линии в момента времето за чакане е неприемливо.

Ключови думи:

Граф Игнатиев, ремонт
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държава в ремонт

22.07.2020

Г-н БАЛЕВ

2647 4
Делото срещу Ненчев се провали и на втора инстанция

17.07.2020

1121 22
Ремонт предизвика чудовищно задръстване на Околовръстния път на София

06.07.2020

6728 6

Коментари

Хулиган

Календарът показва, че най-рано ремонтът ще е приключил на 29 май. 

А как ще мине без тържествено рязане на лента преди изборите?

http://www.drago.info/index.php/2018/11/27/graf-ignatiev/

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Фирмата обаче е поискала да се признаят 110 дни за неработни заради лошо време - поройни дъждове през миналото лято и минусови температури през зимния период.

Прави са. В екваториална България поройните дъждове през лятото и минусовите температури през зимния период са необичайно явление.

Evasion

Ремонтът на "Графа" ще приключи в първия ден на Брексит.

Да се пишат дъждовни и студени 110 от 300 дни е много повече от нагло.

ablepsia

Ремонтът на "Графа" се удължава

 

Офандъчването и иво-опантелейчването на "Г(р)афа" се удължава до окончателната победа на офандъчващите.

ОСТАВКА!!! и съд за всички изготвили, приели и поръчали "ремонтите" в центъра на София и Женския пазар. 

Rattrack

Това ми хареса - Стандарт на Фънди...

Може Фънди направо да го патентова, а цяла северна Европа да се откаже от всякакви пътни ремонти и пътно строителство заради тежките метереологични условия. 

Сгугню
снимка на Сгугню

и минусови температури през зимния период.

Ха, чи га изпълнителят е подписвал договора, вкл. и срока, не е ли знаял дето през зимата температурите биват и минусови?

Джиджи

Ремонтът на "Графа" се удължава с поне 86 дни

Малииий ... Надминахме и задминахме Брекзит!!! ??

Влез или се регистрирай за да коментираш