facebook
twitter

Просвета

СУ обучава светски хроникьори с Лайфстайл журналистика

Магистърска програма в Алма матер е 3 семестъра
1 550
 Илияна Кирилова

Желаещите да продължат образованието си след успешно завършена бакалавърска имат възможност да изберат магистърска програма на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - Лайфстайл журналистика. Бъдещите студенти на тази специалност във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се обучават задочно и платено. Продължителността на курса е 3 семестъра.

През това време бъдещите магистри учат теми като изкуството, театъра, музиката, литературата, киното, а също "културата на личността във всекидневния живот, въпросите на дома, здравето, семейството, любовта, секса, физическата култура, обзавеждането, интериорния дизайн, мебелите, градината и качеството на живот". "Специален акцент се поставя върху културата на съществуване, уличната култура и новите медии, редом с модата, игрите, развлеченията и моделите на живот", пише още в описанието на специалността.

Освен това всеки студент ще придобие познания за историята и теорията на журналистиката, както и на особеностите на различните видове медии – печат, радио, телевизия и интернет. "Магистърската програма по „Лайфстайл журналистика“ обхваща значими аспек­ти на журналистиката и медиите, свързани с всекидневната и масовата култура. Специално място в отделните дисциплини заема формирането на практически умения за анализ на новите феномени в тази сравнително нова и толкова атрактивна област в масмедиите", се казва също в описанието.

Очакванията на вуза са завършилите магистри да могат да се реализират като редактори в лайфстайл списания у нас, така и в културния ресор в печатни и електронни медии. Ще могат да правят модни коментари и да бъдат "светски хроникьори на различни прояви в шоу бизнеса, развлекателната индустрия, киното, театъра, модния дизайн, спорта, рекламата, модната фотография, авторското право, отдиха".

В учебната програма влизат предмети като Инфотейнмънт, Медии и пари, Арт журналистика, Гурме и медии, Право и лайфстайл и др.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

След 3 месеца "София филм фест" възкръсва в 3 формата
План за развитие за 30 млрд. лв. - това е нужно на България сега
Класическата музика в България - заедно онлайн

06.04.2020

1004

Коментари

Хулиган

Само като си помисля какви преподаватели ще се появят!

Не случайно преди повече от 8 петилетки оцених въпросния факултет като ПУЦ по журналистика.

Така си и остана...

...........................................

http://www.drago.info/

Хумангоид

В учебната програма влизат предмети като Инфотейнмънт, Медии и пари, Арт журналистика, Гурме и медии, Право и лайфстайл и др.

Завиждаш им заради упражненията по "гурме и медии" и затуй злобееш ся. И за инфотрейтмънта вероятно, но не мога веднага да си го представя туй нещо.

Testament
снимка на Testament

алкохолика и поръчков миндил бакалов са сещам

че и доносници бол даже 1 доктор...

шиши

Ректум на факултета ще е О, Мон Дьо-Дьо. Призванието и попрището на изкласилите магистратура ще е културения и некултурения живот в българските библиотеки, всенародни читалища, НИМ, НХГ и Плевенската панорама. Демек, ще обхваща +/- 95 % от цялото журналистическо „ творчество“ от клъстъра позиционирал се в българското настояще.  

шиши

Внезапно се заинтригувах има ли с специалност " Храни цигаката дето те хвали"   и, ако има такава дисциплина, кой и е главен апологет по нашенско? Сещам се за "науката" ПР, но не е баш същото( или е ). Не за мен питам, дъщерята си търси призвание с високи доходи.

Kolio1968

*

шиши

Дъщеря ми е на 32 г. , очаква дете и си има личен живот, но щом за теб свирките е начин на живот, кой съм аз да те поправям. Май не правиш разлика между разликата. Галфон и простак е лоша комбинация

fractal
снимка на fractal

Високи доходи физика,химия, математика на Джеймс Баучер 5 трите факултета на СУ 

С тази специалност лайфстайл се завръща номенклатурата от соца

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×