facebook
twitter

Икономика

Започват директни полети от София до Санкт Петербург

Ще ги изпълняват България Ер и Уиз Еър
4 275
 България Ер

Нискотарифната компания Уиз Еър обяви днес чисто нов маршрут от София до Санкт Петербург. Стартирайки от 2 юли 2020 г., най-новата услуга на компанията ще се изпълнява три пъти седмично във вторник, четвъртък и събота. Местата по маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ на цени от 57.99 лв., съобщават оттам.

От Уиз Еър припомнят, че за пътуване до Санкт Петербург е необходима електронна виза - тя е безплатна и е валидна за 30 дни, като разрешената продължителност на престой в града и в Ленинградска област е до 8 дни. Заявленията за визи трябва да се подават онлайн най-малко 4 дни преди планираната дата на посещение. С добавянето на маршрута до Санкт Петербург пряко достъпните дестинации на компанията с директен полет от София стават 32 в общо 17 държави. Извън Европа тя лети до Израел и Дубай. 

"България Ер“ също пусна нова директна линия между София и Санкт Петербург. Билетите за новата линия вече са в продажба, като до 16 февруари са и на промоционални цени от 220 евро за двупосочен билет. Полетите от София до Санкт Петербург и обратно ще се изпълняват всяка сряда и събота, като първият от тях стартира на 18 април. Осигурени са и връзки с тръгване от Варна и Бургас за пасажерите от българското Черноморие. На разположение за пътуващите е и възможност да летят от София до Санкт Петербург, но да планират връщането си от Москва към България, както и в обратната комбинация. В стойността на всички самолетни билети по линията между София и Санкт Петербург са включени всички летищни такси, безплатен регистриран багаж до 23 кг, както и 1 бр. ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/лаптоп, кетъринг на борда и безплатен check-in.

 

 

 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Wizz Air става национален превозвач по линията София-Ереван-София

27.02.2020

1594 2
"България ер" отмени полетите от и за Милано

24.02.2020

3693 10
Самолет на "България ер" се приземи извънредно в Рим

21.12.2019

1941

Коментари

вале

Екстра и не е скъпо,това за електронната виза не го знаех,осем дена си е екстра.

Stern

Най-после, страхотна новина!

Санкт Петербург си заслужава да се види, но досега беше по-евтино, и то доста, да се иде до Лондон или Париж, отколкото до СП.

След като си разгледал Лувъра и Уфици, Ермитажа е задължителна спирка.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Най-после форумните каскети ще имат възможност да се запознаят с настоящето състояние на матушка им и да спрат да дуднат глупотевини въз основа на младежките си впечатлениея си от некогашното  изчадие ссср.

Скрудж

Значит....Чемодан, аеропорт и в Родина-мать, на цена по-ниска от тази на бутилка "Белуга". 

KTP

Новината е добра. Там има какво да се види... при това много.

 

За съжаление подобни новини обаче силно обострят състоянието на част от пациентите тук. Започват да бълнуват доста болезнено. Жал ми става. 

6veik
снимка на 6veik
За каскетите не зная , но разни кукуригалници ако бяха по-състоятелни финансово , вече щяха да са посещавали и С.Петерсбург и Москва като туристи. И щяха да знаят че и двата града са супер турдестинации , и западняците са на тълпи. И специално Петерсбург , въпреки че е много на север , сградния фонд е в учудващо добро състояние. А дворците в Петерхоф са чудо за очите , и туристи видели и Версай и Лондон , и Рим и др. ахват пред Петерхоф. И Петропавловската крепост , а Ермитажа - иска направо една отделна екскурзия... и т.н. И всичко се поддържа ОЧЕНь хорошо. Ама за това трябва да си състоятелен и да си го видял с очи , а не да кукуригаш по форумите...
Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Тавариши, да отидеш да видиш столицата на мадър Раша въобще не е някакво животоосмислящо действие, а съвсем рутинна разходка. И не, Москава и СП не ме впечатлиха, особено столицата  - лъскави витрини и наточени рускини може да бъдат видяни във всеки що-годе голям европейски град . И на двата града им липсва атмосфера, безлични са. От дворци и други подобни бабешки забележителности обикновено не се впечатлявам. В Русия най-интересно ми беше в Сибир и Кавказ - там наистина има какво да се види и преживее, най-вече заради природата, но също и заради дружелюбните и земни местни хора.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×