Медия без
политическа реклама

Редовните полети до Скопие започват през март

Другата седмица министрите на транспорта и туроператори ще уточняват подробности за новата линия

05 Февр. 2022
Pixabay

Редовните полети между София и Скопие ще започнат през март. На 11 февруари делегации от двете страни, оглавявани от министрите на транспорта и с участието на туроператори ще осъществят първия такъв полет, съобщи Нова телевизия.

Министърът на транспорта и съобщенията на Република Северна Македония (РСМ) Благой Бочварски е потвърдил пред местни издания, че интерес към тази линия проявява компанията "Гъливер".

„На 10 февруари ще имаме среща в София заедно с нашите екипи на Комисията по транспорт и инфраструктура, а на 11-и ще бъде организиран първият полет от София до Скопие, където заедно с нашите делегации и министри ще пътуват и туроператори от България. На 11 февруари в Скопие ще организираме съвместна среща с туроператори от Северна Македония, където очаквам да открием всички предимства и възможности и най-добрите решения за гражданите, така че в бъдеще тази линия да се изпълнява редовно и разбира се още една дестинация", казва Бочварски.

Нашият транспортен министър Николай Събев също потвърди, че редовните полети ще започнат през март, а туроператорите от България и Северна Македония трябва да се договорят за туристически пакети за увеличаване на туристите от двете страни. Събев обяви, че властите в Скопие ще осигурят слотове за полетите на авиокомпанията от София, които ще летят или до Тирана, или до Атина, или до Истанбул. За маршрута трябва да има държавна субсидия, които ще се получава българската авиокомпания, изпълняваща полетите.

Както е известно, такава линия имаше преди години, но тя бе спряна поради липса на интерес.

Директните полети между София и Скопие, за които се договориха премиерите на България и Северна Македония във вторник, ще бъдат възстановени от родния стартъп “Гъливер” (GullivAir), научи "Сега".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата