Медия без
политическа реклама

Звярът реши да съди красавицата

Мерилин Менсън заведе дело за клевета срещу Евън Рейчъл Ууд

04 Март 2022
EPA/BGNES
Еван Рейчъл Ууд, Мерилин Менсън

Музикантът Мерилин Менсън заведе дело срещу актрисата Евън Рейчъл Ууд за клевета. Съвсем наскоро тя разказа, че Менсън  „по същество я е изнасилил“.  Менсън твърди, че това е злонамерена лъжа.

В делото, заведено в съда в Лос Анджелис, певецът твърди, че Ууд и романтичната ѝ партньорка й Ашли Гор публично го представят като изнасилвач, като по този начин разрушават неговата музикална, филмова и телевизионна кариера. В  делото се твърди, че Ууд и Гор са се престрували на агенти на ФБР, фалшифицирайки и разпространявайки фиктивно писмо, за да изглежда, че предполагаемите "жертви" на Менсън са заплашени и срещу него е започнато разследване. А също и че Ууд и Гор са предоставили "ръководство" със сценарий за всички, които го обвиняват, и са направили неверни твърдения - включително че Менсън е малтретирал непълнолетна. 

 Евън Рейчъл Ууд беше една от жените, които миналата година започнаха да изнасят публично обвинения в сексуално насилие от страна на музиканта с истинско име Брайън Уорнър. Тогава актрисата нарече Менсън агресор, като заяви, че той е започнал да я "подготвя" още като тийнейджърка и я е измъчвал години след това. Според нея той е промил мозъка ѝ чрез манипулации я и държал в подчинение.

За връзката между Ууд и Менсън стана известно през 2007 г., когато тя беше на 19, а той на 38. Те се сгодиха през 2010 г., но се разделиха година по-късно.  След като се появиха обвиненията, Менсън беше отхвърлен от звукозаписната си компанията, от мениджъра си и загуби ролята си в "Американски богове". 

Още по темата