Медия без
политическа реклама

Звездите с "Оскари" снимат за Disney+ "Китайци в Америка"

17 Март 2023
Мишел Йео - подобни хватки като във "Всичко навсякъде наведнъж".
Disney+
Мишел Йео - подобни хватки като във "Всичко навсякъде наведнъж".

Звездите от големия победител на "Оскарите" "Всичко навсякъде наведнъж" - Мишел Йео и Ке Хи Куан, самите те удостоени с академични награди съответно за главна женска и поддържаща мъжка роля, вече работят заедно в нов проект с подобна тематика. С тях е и Стефани Хсу, която също получи номинация "Оскар" за ролята на дъщерята във филма. "Китайци в Америка" (American Born Chinese) е сериал на Disney+ и продукцията вече е достатъчно напреднала, за да гледаме тийзър трейлър.

Worlds will collide.See Oscar®-nominated Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, and Stephanie Hsu in #AmericanBornChinese, an Original series, streaming May 24 only on ...

Екшън комедията ще дебютира в стрийминг платформата на 24 май, а първите кадри показват, че сериалът ще бъде по-близо до естетиката на китайските кунгфу екшъни като "Тигър и дракон" (също с участието на Йео), отколкото до пластмасовия ерзац на "Всичко навсякъде наведнъж". Но да видим. 

Поредицата е екранна адаптация по графичния роман на Джийн Луен Янг, написан през 2006 г. Той разказва за сина на китайски имигранти, който се бори с предизвикателствата на порастването в предимно бяло предградие. След като се сприятелява с новия си съученик, който пък е от Тайван, героят е въвлечен в битките между боговете от китайската митология. 

Шоурънър и изпълнителен процудент на сериала е Келвин Ю, а режисьор е Дестин Даниъл Кретън, който преди две години работи над комиксовия филм на Disney "Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена". Той е роден в Хавай, но също е с 50% азиатски корени, от Япония. В продукцията от филмовата вселена на Marvel също видяхме Мишел Йео и Стефани Хсу, макар и не в централни роли.

Последвайте ни и в google news бутон