facebook
twitter

Култура

Зимният дворец едва удържа на келтски ритми и пънк

Първият концерт на "Дропкик Мърфис" в България бе изпят и преживян от над 3000 души
359
Сега
Още в началото "Дропкик Мърфис" развяха от сцената българския трибагреник с тяхното лого, връчен им от фенове на групата у нас.

Всяко първо гостуване на любима група остава спомен завинаги. Не бе изключение и концертът на култовата американска келтик пънк група "Дропкик Мърфис" в столичния Зимен дворец на спорта. Чакането за тях продължи 23 години, през това време почитателите им у нас ги следваха из различни точки на Европа. За да ги дочакат и тук благодарение на "Тангра мега рок". А те, феновете, никак не бяха малко. Над 3000 души, включително явно почти цялата ирландска диаспора у нас. Зеленият цвят преобладаваше в залата подобно на празник на свети Патрик.

Съответно и настроението бе по ирландски приповдигнато - и у българи, и у чужденци. Постара се още подгряващият изпълнител – лондончанинът Франк Търнър, който за около 50 минути сам с акустична китара успя да внесе атмосфера като при изпълнение в редови британски пъб.

За да дойде моментът, в който прозвуча типична келтска мелодия, подхваната на гайда... И се почна преживяването "Дропкик Мърфис". Групата има ясно изграден стил, съчетаващ ирландските ритми и традиционни песни с много пънк, на моменти хардкор, малко рок и малко блус. И енергично раздаване на сцената, най-вече от двамата вокалисти - Кен Кейси и Ал Бар. Публиката ги обожава за това и получи в пълна мяра чаканото. Включително и големите хитове The State of Massachusetts, Going Out in Style, The Boys Are Back, I'm Shipping Up to Boston. Към края прозвуча и You'll Never Walk Alone, приемана и като химн на "Ливърпул". А Кейси поздрави феновете на отбора, които бяха в залата още под емоциите от спечелената в събота Шампионска лига.

Имаше и лъжица катран в цялата приповдигната атмосфера. Причината бе зрител, който явно не бе осъзнал къде се намира и отправи нацистки поздрав. Това вбеси Кен Кейси и той лично потърси саморазправа, концертът бе прекъснат за 10-ина минути, а лидерът на групата предупреди, че приема подобни неща като лична обида към тях.

Но все пак - всички останали се бяха събрали за веселба и си я дополучиха. За последните две-три песни на сцената, по традиция за концерти на "Дропкик Мърфис", се качиха близо 50-ина фена. Те съпреживяха с групата последните две изпълнения - Until the Next Time и кавъра на AC/DC Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Което си бе като черешка на този изритващ лошото настроение концерт.

Все още няма коментари

Още

Сара Брайтман омая публиката в НДК

22.10.2019

Мария Митева

282 1
Детето чудо Елин Колев се завръща след 5 години

15.10.2019

551
"Кемикъл Брадърс" отнесоха над 6000 души в "Арена Армеец"

Влез или се регистрирай за да коментираш

×