Медия без
политическа реклама

Завръщането на "Пантера" ще включва и България

Концертът на легендарната метъл група ще е на 26 май в "Арена София"

ЕПА/БГНЕС
Фил Анселмо - лицето и гласът на "Пантера", е сред големите любимци на българските метъл фенове.

Първият голям метъл концерт у нас за 2023 г. бе обявен днес - легендарната траш метъл група "Пантера" ще включи България в световното си турне. Шоуто ще е на 26 май в зала "Арена София" (доскорошна "Арена Армеец").

От 2003 г. насам групата бе прекратила дейност и се считаше, че повече няма да има концерти. Още повече, че китаристът Даймбег Даръл бе застрелян на сцена през 2004 г. от фен с психически отклонения, а неговият брат (и барабанист на групата) Вини Пол почина от инфаркт през 2018 г.

През тази година обаче останалите двама живи членове на "Пантера" - вокалистът Фил Анселмо и басистът Рекс Браун, обявиха голямата новина, че групата тръгва на турне. Починалите членове намериха свои достойни заместници в лицето на барабаниста на "Антракс" Чарли Бенанте и легендарния китарист на Ози Озбърн и Black Label Society Зак Уайлд.

Тази звездна компания ще изнесе първите концерти на "Пантера" от 21 години насам, като началото на турнето е през следващия месец в Южна Америка.

Стефан Еленков, управител на промоутърската компания Fest Team, която организира концерта в България, обясни за трудностите около осигуряване на потвърждението.

"До последно не се знаеше дали изобщо ще дойдат в тази част на Европа, но ние с колегата от Румъния бяхме изключително настойчиви, затова и това са единствените дати в региона. Заради нашата дата се удължи цялото им турне, тук ще имат и репетиция предния ден", коментира Еленков пред радио "Зи Рок". Той добави, че заради липсата на други дати в региона се очакват фенове от Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция.

Интересът към концерта вече е голям. И няма как да е иначе - албумите Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power и Far Beyond Driven се считат за еталони в метъл музиката.

Билетите се пускат в продажба от утре (23 ноември) за членове на клуба Fest Team, а от петък в 10:00 ч. и за обща продажба в мрежата на Ticketstation. Цените ще са от 80 до 160 лв.

Ключови думи:

"Арена Армеец", музика