Quantcast

Медия без
политическа реклама

Възрастна жена кихна и наклони няколко сгради

Появиха се нови предположения кой е Банкси

13 Дек. 2020
Banksy/Instagram
„А-а-апчхи!“, най-новата работа на Банкси в родния му Бристол.

Възрастна жена киха - и съседните къщи се накланят на една страна. Това е новото графити на Банкси. Някои медии вече спекулират, че най-сетне разполагат със снимка на художника без маска, съобщи Си Ен Ен.

Анонимният, но световноизвестен уличен артист публикува новата си работа в Инстаграм на 10 декември.  Тя изобразява възрастна жена с забрадка, която киха толкова силно, че торбата и бастунът ѝ изхвърчат на една страна, а на друга - изкуственото ѝ чене и милиони вируси. Творбата се нарича „А-а-апчхи!“.

Къщата с новото произведение на Банкси се намира в началото на улица със стръмен наклон, а снимките в Инстаграм профила на художника са направени под такъв ъгъл, сякаш съседните къщи са се наклонили от кихането, а един изненадан минувач с обърнат от въздушната струя чадър пада на земята. За по-малко от ден работата е събрала два милиона харесвания в социалната мрежа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Рисунката се появи на ъгъла на „Вейл стрийт“, най-стръмната улица не само в Бристол, но и вероятно в цяла Англия. Наклонът ѝ е 22 градуса. Живеещ в съседната къща гражданин е разказал през пред Би Би Си, че рано сутринта на 10 декември погледнал през прозореца и видял „едър тип“ в светлоотразително яке, загледан в калкана в края на улицата. Час по-късно там вече имало тълпа хора, които гледат графити творбата.

Новата работа на Банкси вече е поставена под плексигласосово покритие за съхранение. Коментатори в Инстаграм предполагат, че собственикът на къщата, върху която се появи картината, ще стане милионер. Артдилърът Джоуи Сайер, специализиран в работата на Банкси, оцени стойността на „А-а-апчхи!“ между 3 и 5 млн. лири (4-6,5 милиона долара).

Това е осмата творба на Банкси по улиците на Бристол.  Местното издание BristolLive обяви, че издирва мъжа с чадъра, който е показан на една от снимките на новата творба в Инстаграм профила на художника.

Английските журналисти смятат, че новият графит на Банкси, както и предишният, е посветен на пандемията COVID-19. „Произведението се появи два дни след като британците започнаха да получават първите дози ваксина на Пфайзер/Бионтек и изглежда явно намеква, че въпреки крачката напред към стадния имунитет, гражданите трябва да продължат да носят маски, за да избегнат разпространението на смъртоносния вирус по въздушно-капков път”, пише Artnet.

Още по темата