Quantcast

Медия без
политическа реклама

Трансджендър Исус кани исландчетата на неделно училище

17 Септ. 2020
снимка: Туитър

Националната църква на Исландия организира рекламна кампания, с която се опитва да привлече децата да се запишат на неделно училище. Тя обаче предизвика разгорещен дебат в страната, защото в нея Исус Христос е изобразен като трансджендър – с брада, бяла рокля, с големи женски гърди и грим, при това – танцуващ под дъга, съобщава местният вестник Morgunbladid.

Църквата публикува рекламата на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“, но скоро след като заваляха негативните реакции, я премахна. Веселият Исус обаче ще се показва в автобусите на Рейкявик още поне две седмици, подчертават от изданието, цитирано от агенция "Фокус".
 

‘Transgender Jesus’ Dances in Front of Rainbow in Icelandic Church Ad https://t.co/AuAkKzpzJY #Christian #Iceland #church #LGBT pic.twitter.com/3HiCN2LiS2

— Noah, King Of The Troll Hunters INFJ-T 🧩 (@NoahJamesBangs) September 8, 2020Говорител на Църквата обясни, че е естествено Исус да се явява на хората във всички възможни форми и облици. По този начин Църквата празнува разнообразието, допълни той. „Разбираме, че не всички са съгласни, че Христос трябва да изглежда така, и, разбира се, уважаваме тяхното мнение“.

В същото време говорителят обяви, че в рекламната кампания ще последват и други образи на Исус от същия художник. „Скоро ще публикуваме нова реклама и ще видите как Исус изпълнява своята роля в решаването на екологични проблеми“, каза той. Цената на кампанията е около 14 800 американски долара, отбелязва Morgunbladid.

На годишното събрание на Националната църква на Исландия беше публикувано следното изявление: „Националното църковно събрание съжалява, че образът на Исус в рекламата на неделното училище е наранил хората. Искахме да подчертаем многообразието, а не да нараним или шокираме хората".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?