Quantcast
"Социалните медии могат да прекратят кариерата ти, преди да се поучиш" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

"Социалните медии могат да прекратят кариерата ти, преди да се поучиш"

Рапърът Да Бейби се разкайва и извинява, но засега без резултат
895
 EPA/BGNES
Да Бейби на наградите „Грами“ през 2020 г.

Изправен пред ожесточени реакции, след като направи груби и хомофобски забележки на скорошен музикален фестивал в района на Маями, през последните дни рапърът Да Бейби не спира да се извинява. Номинираният за „Грами“ изпълнител  заяви, че е бил "дезинформиран и необразован" за ХИВ/СПИН ден след като беше отрязан от участие на фестивала "Лолапалуза" в Чикаго. В понеделник Да Бейби научи, че вече е нежелан на още две музикални събития, за които бе ангажиран — в Ню Йорк и в Лас Вегас.

В последното си извинение рапърът, чието истинско име е Джонатан Кърк, каза, че сега разбира колко „обидни и провокиращи“ са били неговите коментари. "В социалните медии решенията се взимат толкова бързо, че хората искат да прекратят кариерата ти , преди да имаш възможност да израстнеш, да се образоваш и да се поучиш от грешките си“, пише той.  „Като човек, който трябваше да си проправи пътя при много трудни обстоятелства, това че получих публични обвинения от хора, които познавам - знаейки, че се нуждая от образование по тези теми и от насоки - беше предизвикателство за мен."

Това е вторият път, когато DaBaby се извинява заради забележките си на фестивала Rolling Loud в Маями. Докато беше на сцената, коментира с груб и вулгарен език рапърът коментира жените и поиска от присъстващите, които не са гейове и не са засегнати от СПИН — "болест, от която се умира за 2-3 седмици", да вдигнат телефоните си с включени фенерчета. 

Думите на артиста, чиято песен Rock Star беше един от най -големите хитове миналата година, предизвикаха незабавна буря от възмутени реакции и той започна да губи един след друг предстоящите си ангажименти. През последните дни няколко дни и колеги на Да Бейби, включително Мадона, Куестлав и Елтън Джон, осъдиха неговите забележки. Дуа Липа, заедно с която рапърът направи ремикс на песента ѝ Levitating, каза, че е „изненадана и ужасена“ от коментарите му.

 

Още

Бойко Борисов покори Якоруда, мина път на черна котка

31.10.2021

ЙОАН БОКОСЛОВ

22723
Имало и по-лошо от сериен убиец психопат

28.10.2021

1145
Хомофоб предизвика Елтън Джон, Мадона и други звезди

31.07.2021

1887