Медия без
политическа реклама

Имало и по-лошо от сериен убиец психопат

В социалните мрежи заплашват с канселиране Майкъл Майърс

28 Окт. 2021
Warner
В „Хелоуин убива“ психопатът ветеран оставя зад себе рекордните 34 трупа, но проблемът е в два от тях.

Психопатичният сериен убиец Майкъл Майърс от филмовата поредица „Хелоуин“ може да има големи проблеми с това, което прави в новия си филм - по-големи от тези на обикновен маниак с голям нож и страшна бледа маска, който коли невинни жени, мъже и тийнейджъри от 1963 г. Всъщност социалните мрежи са много сериозно загрижени от едно ужасяващо подозрение — Майкъл Майърс изглежда не е просто особено успешен убиец, заклал, намушкал и наръгал над сто жертви в 13 филма — той е и фанатичен хомофоб,  съобщава сайтът ТMZ.

Обвинителите смятат, че разполагат и с доказателство — и разкриват в Туитър фрагмент от „Хелоуин убива“, най-новия филм от започналата през 1978 г. поредица на ужасите,  в който побърканият маскиран убиец се разправя брутално с еднополова двойка на средна възраст и после полага труповете един до друг.

https://youtu.be/r6z_wNIyfx0

Разбира се, някои от тези възмутени коментари вероятно са писани на шега, но е трудно да се каже кой какво е имал предвид. Въпросът е, че хората се възмущават - което е само по себе си е доста откачено. Един човек пише: „УБИЙСТВАТА В ХЕЛОУИН БЯХА ТОЛКОВА ДОБРИ, НО ЗАЩО МАЙКЪЛ ТРЯБВАШЕ ДА УБИЕ ЕДИНСТВЕНАТА ГЕЙ ДВОЙКА... МАЙКЪЛ МАЙЪРС Е ХОМОФОБ - ПОТВЪРДЕНО.“

Докато мнозина оцениха последните му изпълнения, други изглежда се обидиха, че сред труповете има и еднополова двойка. Имаше и няколко статии и публикации по въпроса - и въпреки че повечето признават тези обвинения за глупави... някои посочват, че поредицата всъщност не е толкова прогресивна, колкото някои други хорър филми. 

Те дават за пример новия сериал за куклата убиец Чъки. Във втория епизод демоничната кукла  признава, че има „дете“, което е джендър флуидно - и не го е убила: „Аз не съм чудовище, Джейк“, казва Чъки. Мнозина в ЛГБТ общността похвалиха сценаристите, че са включили този момент в сюжета и  че Чъки е показал съпричастност.

В тази връзка се появиха и мнения, според които и Майърс би могъл да бъде малко „по-чувствителен“, когато си избира жертвите. Но работата е там, че той не ги избира — Майкъл буквално избива всичко, което се изпречи на пътя му — чернокожи, гейове, млади, стари... и от всякакъв пол. В „Хелоуин убива“ психопатът ветеран оставя зад себе рекордните 34 трупа, но проблемът е в два от тях. Единствената група, която той изглежда щади,  са малките деца и бебетата... Но с всички останали играе честно — без привилегии и без ходатайства.