facebook
twitter

Култура

Социалната изолация като вдъхновение

92
 Плакат: Божидар Йорданов

Заради създалата се ситуация много театри смениха начина си на работа и започнаха да излъчват спектакли в интернет, но "Опит върху свободата” на режисьора Боян Крачолов не е запис от "доброто старо време" - той е изцяло създаден онлайн.

Дали неволно сме вървели към социалната изолация и вирусът е само повод за това, както и дали ще ни се наложи да заживеем в един нов свят, в който хората ще развият нови умения и ще станат по-адаптивни, ще разберем на премиерата в сряда от 21 часа. След това представлението ще продължи да се разпространява свободно онлайн за всички, които искат да го гледат.

“Сегашната изолация изисква от нас да възприемаме другия едва ли не като бомба със закъснител. Истински парадоксалното в ситуацията е, че тя настъпва в едно време, което е определяно от мнозина като епоха на „глобализацията“, когато уж свързването с другия трябва да бъде все по-лесно”, казва Боян Крачолов, който е носител на награда "Аскеер” за изгряваща звезда за авторския спектакъл „Това НЕ Е Хамлет” заедно с актьорите Димитър Крумов и Иван Николов.

 Крачолов е една от младите надежди на български театър. Освен "Това НЕ Е Хамлет”, ученикът на проф. Иван Добчев е режисьор на "Мишеловката” и "Палата №6”, които се играха с голяма успех в Театрална работилница "Сфумато”, а през февруари спечели конкурса за пиеса на Нов Български Университет. Автор е на книгата "Църква от сънища".

В "Опит върху свободата” ще участват Божидар Йорданов, Владимир Матеев, Галя Костадинова, Иван Николов, Йордан Ръсин, Мартин Димитров, Надя Керанова, Симона Здравкова. В спектакъла са използвани стихотворения, фрагменти от лекции върху "Философия на фотографията“, както и лични фотографии на проф. Цочо Бояджиев.

Все още няма коментари

Още

Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

2511 10
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1259 2
Почина френската актриса Ана Карина

15.12.2019

1898 6

Влез или се регистрирай за да коментираш