Медия без
политическа реклама

Сценичната партньорка на Джон Малкович скъса всички връзки с Русия

Литовската актриса Ингеборга Дапкунайте вече не участва в никакви творчески проекти в страната агресор

28 Апр. 2023
Ингеборга Дапкунайте с Джон Малкович в Народния театър в София през февруари.
БГНЕС
Ингеборга Дапкунайте с Джон Малкович в Народния театър в София през февруари.

Световноизвестната литовска театрална и филмова актриса Ингеборга Дапкунайте, позната на българската публика като сценична партньорка на Джон Малкович в спектакъла на Тимофей Кулябин „В самотата на памуковите полета“, който през февруари гостува в Народния театър „Иван Вазов“, е скъсала всички връзки с Русия, след като преди повече от година напусна страната. Това е съобщил нейният агент Раиса Фомина в разговор с изданието „Абзац“ („Параграф“).

Мениджърката на звездата опроверга информацията, появила се в някои руски медии, че 60-годишната Дапкунайте продължава да работи и да печели пари в Русия. „Тя отлетя от страната преди повече от година и не сътрудничи с никакви хора в Русия. Светът е пълен с фалш и лъжи. Ингеборга напълно прекъсна всякакви връзки с Русия“, подчертава Фомина.

През април миналата година актрисата временно се премести заедно със сина си в Брюксел. „Тук съм, защото тук е семейството ми – сестра ми и майка ми“, съобщи тя тогава, уточнявайки, че не подкрепя бойкота на руските артисти по света.

Дапкунайте беше и куратор, артистичен директор и художествен ръководител на фестивала „Вдъхновение“, организиран ежегодно в Москва. Тази година събитието не е планирано. От прес-службата на комплекса, където се провежда арт форумът, са потвърдили, че той няма да се състои.

Ингеборга Дапкунайте има десетки главни роли в театъра, киното и телевизията. Снимала се е в спечелилия награда „Оскар“ филм на Никита Михалков „Изпепелени от слънцето“, както и в редица холивудски продукции като „Мисията невъзможна“ на Браян де Палма и „Седем години в Тибет“, където си партнира с Брад Пит. С Джон Малкович актрисата участва в различни театрални проекти по света от 1991 г. насам.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата