Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ози свика боговете на китарата

03 Окт. 2021
Wikipedia
Ози Озбърн през 2017 г.

Ози Озбърн разкри, че е поканил няколко живи богове на китарата — Джеф Бек, Ерик Клептън, Тони Айоми от Black Sabath и дългогодишния си колега Зак Уайлд — за предстоящия си нов албум, който ще последва също изпълнения със звездно присъствие Ordinary Man от 2020 г. 

Попитан как е успял да убеди толкова много рок легенди да му сътрудничат на фона на пандемията, Осбърн отговори: „Просто пишеш песента и ги молиш да изпеят [или да свирят] това, което  си им дал. Хубавото е, че винаги е интересно да работиш с някой друг. Лошото е, че ако не се получава, не можеш просто да се откажеш, защото всички ще се вбесят."

Въпреки че Ози общо взето не се сблъсквал със ситуации, в които някой да е отхвърлил поканата му за сътрудничество, той споменава, че Клептън е имал дребни проблеми с изпратената му песен, включваща думата „Исус“, но въпреки това е направил „много добро“ соло.

В новия албум ще има и други гости — това са Робърт Трухильо от Metallica - бивш член на групата на Озбърн - както и барабанисти като Чад Смит от Red Hot Chili Peppers и Тейлър Хокинс от Foo Fighters.

Ordinary Man от миналата година също можеше да се похвали с богат списък от звездни гости, включващ Елтън Джон, Пост Малоун, Травис Скот, Том Морело, Слаш, Дъф Маккейгън и дъщерята на Ози, Кели. Седмица след издаването на този албум, Озбърн обяви, че вече е в студиото и започва работа по следващия.

В допълнение към работата по новата си продукция, чието дата на излизане предстои да бъде обявена - наскоро Осбърн преиздаде соловата си класика No More Tears, за да отбележи 30-годишнината от излизането на албума. 

Ключови думи:

Ози Озборн, нов албум

Още по темата