Медия без
политическа реклама

Никълъс Кейдж слага край на актьорската си кариера на 60

Носителят на „Оскар“ преценява, че му остават още 15 години, които иска да прекара със семейството си

05 Дек. 2023
Никълъс Кейдж на кинофестивала в Торонто през септември, където представи най-новия си филм Dream Scenario.
ЕРА/БГНЕС
Никълъс Кейдж на кинофестивала в Торонто през септември, където представи най-новия си филм Dream Scenario.

Холивудската звезда Никълъс Кейдж обмисля да сложи край на актьорската си кариера. Това разкрива самият носител на „Оскар“ пред Vanity Fair. Актьорът от „Да напуснеш Лас Вегас“ и още десетки повече или по-малко успешни продукции, който през януари ще навърши 60, изказва предположението, че може би ще се снима още само в три-четири филма. „Чувствам, че съм казал това, което е трябвало да кажа, в киното. Мисля, че съм стигнал толкова далече, колкото съм могъл“, споделя Кейдж, подчертавайки, че все повече и повече „циментира“ плана си.

Актьорът изтъква, че би искал да се сбогува с кариерата си „на високо ниво“ и да посвети оставащите му години на семейството си. Никълъс Кейдж от 2021 г. е женен за петата си съпруга – 28-годишната японка Рико Шибата, и двамата имат дъщеря Огъст Франческа Копола Кейдж. Актьорът има 33-годишен син Уестън Кейдж от връзката си с модела Кристина Фултън и 18-годишен син Кал-ел от третата си съпруга, азиатската камериерка Алис Ким.

„Преценявах колко време ми остава. Помислих си: добре, баща ми почина на 75, аз скоро ще навърша 60. Ако имам късмет, може би имам едни добри 15 години, надявам се – и повече. Какво искам да правя с тези 15 години, като използвам баща си като модел? Много ясно ми хрумна, че искам да прекарвам време със семейството си“, обяснява актьорът.

Сбогуването с киното би представлявало доста рязка промяна за Кейдж, който се е появявал в поне един игрален филм в продължение на 37 последователни години, като започнем от пробива му с „Лунатици“. Само за 2023 г. той има шест участия, вариращи от епизодични роли (често в образа на самия себе си) до водещи персонажи и току-що е приключил продукцията на няколко предстоящи проекта. Актьорът е достатъчно откровен да признае, че за определени периоди му се е налагало агресивно да приема работа, за да изплати огромни дългове, надхвърлящи 96 милиона долара, и тогава се е снимал и в редица треторазредни филми. Но пък е натрупал богат актьорски опит.

Кейдж посочва намерението си да сменя форматите, с особен интерес към телевизията – което казва, че никога не е правил, освен пилотен филм, който е заснел едва на 15 години. „Може би е време да погледна към завладяващото стрийминг изживяване. Не знам. Трябва да търся следващата стъпка и все още не съм я намерил“, признава актьорът.

„Наистина искам да бъда много по-строг и стриктен и строг в процеса на селекция. Но искам да гледам напред. Искам да видя какво следва“, заявява в заключение Никълъс Кейдж.

Последвайте ни и в google news бутон