Медия без
политическа реклама

Морфов с нова постановка в Народния театър, но на Подгорица

Българският режисьор ознаменува 70-годишнината на най-престижното позорище на Черна гора

02 Ноем. 2023
Сцена от постановката на Морфов "Посещение" в Народния театър на Подгорица.
cnp.me
Сцена от постановката на Морфов "Посещение" в Народния театър на Подгорица.

Премиера на спектакъла на Александър Морфов „Посещение“ ознаменува 70-годишнината на Националния театър на Черна гора в столицата Подгорица снощи, съобщи БТА. Авторската постановка на българския режисьор Морфов, който в анонса за събитието в сайта на театъра е представен като „реномиран европейски режисьор“, е по мотиви от пиесата „Посещение на старата дама“ на Фридрих Дюренмат. Сценографията е на Никола Тороманов, а музиката в това зрелищно представление е избрана отново от Морфов. 

Историята разказва за възрастна милиардерка, завърнала се в бедния си роден град, който е напуснала като бременно момиче. Жителите на градчето заживяват на вересия с френски коняк и черен хайвер, но кой ще плати сметката?... Трупата на черногорския театър извървява пътя от бравурната комедия до трагичния, фино поднесен разказ за победата на алчността над човещината и любовта. 

Снощи Народният театър в Подгорица (Crnogorsko narodno pozorište) бе пълен, свободни места нямаше, а сред зрителите бяха президентът Яков Милатович и неговата съпруга, министри, представители на дипломатическата общност, сред които и българският посланик в Черна гора Стефан Димитров, предава кореспондент на БТА.

Работата по спектакъла е започнала още преди повече от 3 години, била е прекъсната от пандемията, подновена е наскоро и дочаква своята успешна премиера в Подгорица снощи.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата