Quantcast

Медия без
политическа реклама

Масов PCR в Театъра на Армията преди връщането на сцена

Целият актьорски състав се тества за коронавирус и започва представления от събота

03 Юни 2020
снимка: ТБА
Иван Радоев, Юлиян Вергов и Моню Монев първи ще посрещнат публиката на Театър "Българска армия".

Целият актьорски състав на столичния Театър на армията премина през PCR тест, преди да се върне в залата и репетиционните. От военната трупа се похвалиха, че тестовете за коронавируса са били осигурени с помощта на ВМА и лично на началника на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. Не се съобщава да има заразени актьори, така че след три месеца на раздяла със зрителите (театрите у нас затвориха врати на 8 март) всички се готвят за предстоящите представления. 

Първата среща с публиката е на 6 юни (събота), със спектакъла, който през последните месеци бе истински хит в толичния афиш - "Кафе с претенции". Иван Радоев, Юлиян Вергов и Моню Монев ще посрещнат зрителите на новоизградената лятна сцена в "София тех парк". 

Дългоочакваната среща с публиката в салона на театъра на ул. "Раковски" пък ще бъде три дни по-късно - на 9 юни с "Да разлаем кучетата". И този спектакъл е комедиен, с надеждата да разведри любителите на театралното изкуство след дългата карантина. За повече злободневност, режисьорът Иван Урумов и актьорите Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Анастасия Ингилизова, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Асен Кобиларов, Милен Миланов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов умело вплетоха в сюжета и темата за коронавируса и носенето на маски.

След дългата ваканция за актьори и публика театърът ще продължи да работи през цялото лято, като ще се спазват всички предписани противоепидемични мерки. Залата ще бъде с ограничен капацитет, а на входа са обособени кътове с дезинфектант за зрителите. Фоайетата, сцената и зрителната зала ще бъдат дезинфекцирани преди и след всяко представление. Актьорите няма да играят с маски, но според предписанията на здравното министерство, носенето им от публиката по време на спектаклите е задължително. 

Още по темата