Медия без
политическа реклама

Мария Бакалова снима "Електра" в Италия

02 Окт. 2022
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската звезда Мария Бакалова започва снимки за нов филм в Италия, съобщи Deadline. Номинираната за "Оскар" актриса ще се снима в драматичния трилър "Електра", дело на режисьорката Хала Матар. Филмът проследява историята на журналист, който пътува към Рим, за да интервюира прочут музикант, но пътешествението завършва с измама, предателство и убийство. Дарил Уейн ще бъде в ролята на репортера, Джак Фартинг ще изиграе Майло - звездата музикант, а Бакалова ще бъде Франческа - гадже на Майло и пърформанс артист. Ако сюжетът има връзка с античната трагедия, тя ще да е съвсем бегла. 

Хала Матар е режисьорка от Бахрейн, снимала късометражно кино и видеоклипове за модните къщи "Шанел", Вивиан Уесттуд и "Кензо", в които играят звезди като Кристен Стюарт, Клое Севини и Джони Ноксвил. "Вълнувам се, че ще снимам първия си пълнометражен филм в една от най-красивите страни на света, с този талантлив екип", коментира дебюта си в голямото кино тя. 

Бакалова все още може да бъде видяна на големия екран у нас в американската хорър комедия "Убийствена игра" и в българския "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова. Сред предстоящите заглавия в изключително натоварения й график са "Пазители на галактиката 3", чиято премиера Marvel планира за идната пролет, филмът Fairyland, продуциран от София Копола за Netflix, и режисьорският дебют на прочутия комик Джери Сайнфелд Unfrosted. Мария отново ще се снима и в българското кино - в "Триумф" на дуото Кристина Грозева и Петър Вълчанов, заключителен филм от тяхната успешна "социална" трилогия (след "Урок" и "Слава"), посветен на мистериите около дупката в Царичина. Преди да стане международно известна с "Борат 2", Бакалова изпълни малка роля в техния филм "Бащата", спечелил голямата награда "Кристален глобус" в Карлови Вари. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата